Η FIA αποκάλυψε ότι έξι κατασκευαστές έχουν εγγραφεί για την επόμενη γενιά κινητήρων της Formula 1 που ξεκινούν το 2026. Πρόκειται για τις Alpine Racing, Audi, Ferrari SpA, Honda Racing Corporation, Mercedes-AMG High Performance Powertrains Ltd και Red Bull Ford.

Αυτές οι εταιρείες θα προμηθεύουν την επόμενη γενιά της μονάδας ισχύος της Formula 1 που ορίζεται στους αθλητικούς και τεχνικούς κανονισμούς PU της FIA Formula 1 του 2026,

προσθέτει η δήλωση της FIA.

1

Η επιβεβαίωση ότι θα υπάρχουν έξι κατασκευαστές Power Unit που θα διαγωνίζονται στη Formula 1 από το 2026 είναι η απόδειξη της δύναμης του πρωταθλήματος και των ισχυρών τεχνικών κανονισμών που έχουν δημιουργηθεί επιμελώς από τη FIA σε στενή συνεργασία με τη Formula 1 και τους κατασκευαστές Power Unit.

Το Power Unit βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας, κάνοντας το μέλλον της Formula 1 πιο βιώσιμο, διατηρώντας παράλληλα τους θεαματικούς αγώνες. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη των κορυφαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων παγκοσμίως που αποδεικνύεται από τη δέσμευσή τους στη Formula 1.

δήλωσε ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem.