Οι φήμες για την επιστροφή της Ford στην Formula 1 γίνονται ολοένα και πιο έντονες, με την επίσημη ανακοίνωση να φαίνεται ότι είναι μόνο μερικές ώρες μακριά.

1Ανανέωση: Είναι επίσημο

Επίσημο: Η Ford επιστρέφει στη Formula 1 το 2026

Αυτό αναφέρει το BBC, το οποίο επικαλείται πληροφορίες του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA, που δημοσίευσε την επίσημη ανακοίνωση κατά λάθος πριν την αποσύρει λίγα λεπτά αργότερα. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει σχηματίσει εταιρική σχέση με τη Red Bull και θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης νέων power units της αυστριακής ομάδας, που θα φορούν τα μονοθέσια της από το 2026.

2

Εάν αυτό επαληθευτεί, αυτό θα σημαίνει ότι η Ford θα επιστρέψει στη Formula 1 μετά το 2004, όταν και πούλησε τη Jaguar στη Red Bull. Η τελευταία αναμένεται να προβεί στην επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την εταιρική σχέση σε λίγες ώρες στη Νέα Υόρκη, κατά την διάρκεια της αποκάλυψης του μονοθέσιου με το οποίο θα τρέξει το 2023, το RB19.

Έτσι, από το 2026 και μετά, τόσο τα μονοθέσια της Red Bull όσο και της Alpha Tauri θα τρέχουν με power units που θα φέρει την επωνυμία της Ford, με την συμφωνία να περιλαμβάνει χρηματοδότηση και τεχνικές εισροές για τα δικαιώματα της ονομασίας.