Η Bollinger Motors κατέθεσε μήνυση εναντίον της Munro Vehicles, υποστηρίζοντας πως η δεύτερη έκλεψε τον σχεδιασμό των B1 και B2 στο MK_1. Όντας τα οχήματα μοιάζουν μεταξύ τους αφού τα έχει σχεδιάσει ο ίδιος άνθρωπος.

Ο Ross Compton, ήταν επικεφαλής σχεδιασμού της Munro από το 2015 έως το 2017 και για το διάστημα 2018 – 2021 εργάστηκε για λογαριασμό της Atlis Motor Vehicles. Στα τέλη του 2021 πήγε στην Munro και σχεδίασε το MK_1.

Bollinger B1

Με την Bollinger να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να φέρει τα B1 και B2 στην παραγωγή και τη Munro να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και τον Καναδά αργότερα φέτος το MK_1, η Bollinger αποφάσισε να δράσει, καταθέτοντας μήνυση κατά της εταιρίας “All Terrain All Electric Ltd. DBA Munro Vehicles and Compton” στο Νότιο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Νέας Υόρκης στις 31 Ιανουαρίου 2023.

Munro MK_1

Στη μήνυση της η Bollinger ισχυρίζεται πως η Munro Vehicles αντέγραψε πολλά σημεία στο MK_1, παραβιάζοντας τις αρχικές πατέντες σχεδιασμού των Bollinger B1 και B2, ενώ προσθέτει πως ο Compton παραβίασε τη σύμβαση εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει μαζί της, χρησιμοποιώντας εμπιστευτική πνευματική ιδιοκτησία της Bollinger για τη δημιουργία του MK_1.

Η Bollinger ζητά από το δικαστήριο να απαγορεύσει την Munro να κυκλοφορήσει το MK_1 ως έχει στην αγορά, ενώ παράλληλα ζητά αποζημίωση από τον Compton για παραβίαση της σύμβασης εμπιστευτικότητας.