Την 1η Μαρτίου η παρουσίαση του Master Plan 3 της Tesla

Σχετικά άρθρα

Την 1η Μαρτίου, στο εργοστάσιο της στο Τέξας, η Tesla θα διοργανώσει τη φετινή Ημέρα Επενδυτών, εκεί όπου ο Elon Musk θα παρουσιάσει το τρίτο Master Plan της Tesla.

Το πρώτο Master Plan της Tesla παρουσιάστηκε το 2006 και περιέγραφε το σχέδιό του Musk για την ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία. Ο στόχος του ήταν αυτή να βγάλει στην αγορά ένα σπορ αυτοκίνητο (Roadster), με τα έσοδα αυτού να χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτήσουν την εξέλιξη ενός προσιτού οικογενειακού αυτοκίνητο (λέγε με Model S), και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να χρηματοδοτήσουν ένα ακόμα πιο προσιτό αυτοκίνητο (Model 3).

Το Master Plan, Part Deux έγινε γνωστό το 2016, μέρος του οποίου ανέφερε την ενσωμάτωση της Powerwall και SolarCity στην Tesla. Περιλάμβανε, επίσης, σχέδια για την μαζικοποίηση της παραγωγής, το λανσάρισμα του Autopilot (με στόχο να είναι δέκα φορές πιο ασφαλή από τον μέσο οδηγό), καθώς και την κυκλοφορία ενός μεγάλου στόλου robotaxi αυτοκινήτων.

Αν και ακόμα δεν έχουν επιτευχθεί όλα, ο Musk στρέφει ήδη την εστίασή του στο επόμενο Master Plan, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

Το Master Plan 3, η πορεία προς ένα πλήρως βιώσιμο ενεργειακό μέλλον για τη Γη θα παρουσιαστεί την 1η Μαρτίου. Τα κύρια σημεία για την Tesla θα είναι η μαζικοποίηση της παραγωγής σε ακραίο βαθμό, κάτι που χρειάζεται για να αποδεσμευτεί η ανθρωπότητα από τα ορυκτά καύσιμα, και η τεχνητή νοημοσύνη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Η Tesla θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη...

Νέα bucket καθίσματα για το Tesla Model S Plaid

Η Tesla πρόσθεσε νέα bucket μπροστινά καθίσματα στο Model S Plaid, με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τις αρχές του μήνα να εξοπλίζονται με...