Η Tesla απέλυσε υπαλλήλους ως αντίποινα για τη δημιουργία συνδικάτου

Σχετικά άρθρα

Η Tesla προχώρησε στην απόλυση δεκάδων υπαλλήλων της από το τμήμα Autopilot στο Buffalo της Νέας Υόρκης, μια ημέρα αφότου οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν εκστρατεία για τη δημιουργία συνδικάτου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι εργαζόμενοι της Tesla στη Νέα Υόρκη δήλωσαν ότι θα συνδικαλιστούν με την Workers United Upstate New York, προκειμένου να δώσουν “φωνή” στον χώρο εργασίας τους.

Το συνδικάτο Workers United Upstate της Νέας Υόρκης κατέθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ (NLRB) ότι η Tesla απάντησε απολύοντας ορισμένους από τους υπαλλήλους “σε αντίποινα για τη δραστηριότητα των συνδικάτων”. Η εταιρεία απέλυσε περισσότερους από 30 υπαλλήλους, ανέφερε το σωματείο σε ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει από την εταιρεία να σεβαστεί το δικαίωμά τους να οργανώσουν ένα σωματείο και κάλεσαν την Tesla να υπογράψει τις αρχές της δίκαιης εκλογής, που θα την εμπόδιζαν να προχωρήσει σε απειλές ή εκδικητικές κινήσεις.

Ο Elon Musk στο παρελθόν είχε εκφράσει την αντίθεσή του στα συνδικάτα. Σε ένα tweet του το 2018 είχε γράψει ότι οι εργαζόμενοι θα έχαναν τα δικαιώματα μετοχών εάν δημιουργούσαν συνδικάτο, ωθώντας το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ να του ζητήσει να διαγράψει το tweet.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla θέλει να κάνει ένα κομμάτι το κάτω μέρος του αυτοκινήτου

Η Tesla αναπτύσσει μια νέα διαδικασία χύτευσης μέσω της οποίας θέλει πρακτικά να κατασκευάζει όλο το κάτω μέρος του αυτοκινήτου σε ένα μόνο κομμάτι,...

Η Tesla κατασκεύασε το 1.000.000 αυτοκίνητα σε 200 ημέρες. Ξεπέρασε τα 5 εκατ. συνολικά

Ήταν 2 Μαρτίου του 2023 όταν η Tesla ανακοίνωσε πως ξεπέρασε το ορόσημο των 4.000.000 αυτοκινήτων και στις 16 του Σεπτέμβρη η αυτοκινητοβιομηχανία έκανε...

Ορισμένοι μηχανικοί της Tesla μισούσαν το Cybertruck και σχεδίαζαν μυστικά νέο

Ορισμένοι μηχανικοί της Tesla δεν ήταν θαυμαστές του σχεδιασμού του Cybertruck που ήθελε ο Elon Musk και γι'αυτό τον λόγο ετοίμαζαν κρυφά μια εναλλακτική...