McLaren: Αποτύχαμε να πετύχουμε τους στόχους ανάπτυξης

Σχετικά άρθρα

Μετά από τις πρώτες δύο ημέρες των δοκιμών η McLaren παραδέχτηκε ότι απέτυχε να πετύχει τους στόχους ανάπτυξης με το φετινό της μονοθέσιο, αλλά δεν είναι ακόμη σίγουρη για το πόσο θα βλάψει τις επιδόσεις της στην αρχή της σεζόν.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Andrea Stella, λέγοντας πως δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος με την MCL60 που παρουσίασαν στο Μπαχρέιν. Ωστόσο, υπάρχουν ελπίδες ότι οι αναβαθμίσεις που θα φτάσουν μάλλον στο GP του Αζερμπαϊτζάν θα βοηθήσουν την ομάδα.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους στόχους έχουν εκπληρωθεί. Αλλά ο στόχος όσον αφορά την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου, είναι αυτός όπου είμαστε ακόμα ντροπαλοί για το τι ήταν ο στόχος μας.

Έτσι, ορισμένοι από τους στόχους έχουν επιτευχθεί. Η αεροδυναμική απόδοση δεν είναι ακόμα εκεί που θα θέλαμε ή όπου θα θέλαμε να είναι για να μπορούμε να βρεθούμε στη πρώτη τετράδα.

Νομίζω ότι με βάση αυτά που έχω δει αυτές τις δύο μέρες, η απόδοσή μας είναι λίγο πολύ εκεί που περίμενα. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Τα δεδομένα συσχετίζονται με αυτό που περιμέναμε από αεροδυναμικής άποψης. Ακόμη και από άποψη απόδοσης, για ό,τι είναι δυνατό να αξιολογηθεί με βάση τους χρόνους γύρων στις δοκιμές, όπου γνωρίζουμε ότι οι χρόνοι γύρων μπορεί να εξαρτώνται από τις λειτουργίες και τις συνθήκες στάθμης καυσίμου του κινητήρα.

Ξέρουμε ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε. Και, όπως είπα ήδη στο λανσάρισμα του αυτοκινήτου, γνωρίζουμε ότι υπάρχει καλός ρυθμός εξέλιξης. Εκεί εστιάζουμε. Επομένως, νομίζω ότι η αρχή θα πρέπει να είναι ρεαλιστική. Αλλά όσον αφορά το να κοιτάξουμε μπροστά στη σεζόν, παραμένουμε αισιόδοξοι.

Ο CEO της ομάδας, Zak Brown, παραδέχτηκε από τη μεριά του πως η η McLaren είναι “πίσω από εκεί που θα ήθελε”, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για το πως θα σταθεί σε σχέση με τους αντιπάλους της.

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε μέχρι να ξεκινήσουμε. Γνωρίζουμε ότι θέσαμε κάποιους στόχους για την ανάπτυξη, τους οποίους δεν πετύχαμε, και θεωρήσαμε ότι ήταν καλύτερο να είμαστε ειλικρινείς για αυτό. Όπως όλοι, έχουμε μεγάλη εξέλιξη. Έτσι, μας ενθαρρύνει αυτό που βλέπουμε στις στροφές.

Πιστεύω ότι θα πάμε στον πρώτο αγώνα εκτός των προβλεπόμενων στόχων μας, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζουμε που πραγματικά θα βρεθούμε στο grid.

Ο νέος οδηγός της McLaren, Oscar Piastri, χαρακτήρισε την πρώτη του εντύπωση με την MCL60 ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με την MCL36 που δοκίμασε στο τέλος της σεζόν πέρυσι στο Άμπου Ντάμπι.

Θα έλεγα ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός από πέρυσι. Ξέρουμε ότι έχουμε μερικά πράγματα στα σκαριά για να ελπίζουμε σύντομα στη σεζόν. Αλλά μέχρι στιγμής, νομίζω ότι είναι παρόμοιο με αυτό που θυμάμαι από την περιορισμένη μου πέρυσι εμπειρία μου.

Η McLaren γνωρίζει ότι οι μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της να κινηθεί προς το μπροστινό μέρος του grid εξαρτώνται από τη δημιουργία υποδομών αιχμής. Μια νέα αεροδυναμική σήραγγα και ένας νέος προσομοιωτής πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία αργότερα φέτος.

Ο Brown είπε, ωστόσο, ότι η ομάδα πρέπει να επιταχύνει σκληρά την ανάπτυξη εάν θέλει να πιάσει τους στόχους της.

Οι φιλοδοξίες μας είναι να επιστρέψουμε στη κορυφή Ξέρουμε ότι θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο. Όλη η τεχνολογική υποδομή είτε βρίσκεται είτε πρόκειται να ολοκληρωθεί λίγο πολύ φέτος. Άρα αυτό είναι αρκετά συναρπαστικό. Έχουμε κάποιες καλές εξελίξεις, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με κάθε άλλη ομάδα στη F1. Πρέπει να ανεβάσουμε το ρυθμό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...