Leclerc: Το φετινό μονοθέσιο είναι καλύτερο στις ευθείες αλλά αργότερο στις στροφές

Σχετικά άρθρα

Οι τρεις ημέρες δοκιμών ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Μπαχρέιν και ο Charles Leclerc σε δηλώσεις του είπε πως το φετινό μονοθέσιο της Ferrari, το SF-23, είναι καλύτερο από το περσινό, το F1-75, στις ευθείες, αλλά “ελαφρώς” αργότερο στις στροφές.

Οι αλλαγές στη σχεδιαστική φιλοσοφία του φετινού μονοθέσιου έχουν κάνει τη διαφορά. Δεν θα υπεισέλθω σε πολλές λεπτομέρειες, αλλά νομίζω ότι έγινε με τον σωστό τρόπο. Και νομίζω ότι έχουμε ένα αυτοκίνητο με μικρότερη αεροδυναμική πίεση στις ευθείες, οπότε αυτό θα πρέπει να είναι καλύτερο φέτος. Αλλά άλλαξε άλλα χαρακτηριστικά. Όλα συμβαδίζουν με αυτό που περιμέναμε, αλλά πρέπει ακόμα να βρούμε το σωστό setup για αυτά τα νέα χαρακτηριστικά.

Περιμένω να είμαστε λίγο πιο γρήγοροι στις ευθείες, ίσως να δυσκολευτούμε λίγο περισσότερο στις στροφές ως αποτέλεσμα των αλλαγών στον σχεδιασμό.

Με αυτήν την τριήμερη δοκιμή μπορώ να πω ότι εργαζόμαστε αρκετά σε καλό δρόμο για να βρούμε το γλυκό σημείο του αυτοκινήτου όσον αφορά το setup. Ελπίζω να υπάρχει ακόμα κάποιο περιθώριο, ότι δεν έχουμε βρει ακόμα το γλυκό σημείο.

Ήταν τρεις ημέρες πολύ έντονων δοκιμών. Στην πρώτη, κάναμε μετρήσεις στο μονοθέσιο για να κατανοήσουμε τη συσχέτιση με τα εργοστασιακά δεδομένα και συλλέξαμε ενδιαφέρουσες ενδείξεις, που επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που είχαμε. Τις τελευταίες δύο ημέρες επικεντρωθήκαμε στο setup κάνοντας πολλά υποσχόμενα βήματα προς τα εμπρός. Δοκίμασα επίσης διαφορετικά στυλ οδήγησης για να δω ποιο ταιριάζει καλύτερα σε αυτό το νέο αυτοκίνητο.

Θα επιστρέψουμε εδώ σε μια εβδομάδα για τον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος και θα είναι ενδιαφέρον να καταλάβουμε επιτέλους ποιες θα είναι οι πραγματικές αξίες του μονοθεσίου κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Carlos Sainz από τη μεριά του είπε:

Ολοκληρώσαμε το τεστ χωρίς προβλήματα, ολοκληρώνοντας το προγραμματισμένο πρόγραμμα για αυτές τις τρεις ημέρες. Για αυτό θέλω να πω ευχαριστώ σε όλη την ομάδα, τόσο εδώ όσο και στο Μαρανέλο. Σήμερα επικεντρωθήκαμε τόσο στις κατατακτήριες όσο και στις δοκιμές προσομοίωσης αγώνα για να ολοκληρώσουμε όλους τους ελέγχους που είχαμε προγραμματίσει. Τώρα θα αναλύσουμε τα δεδομένα σε βάθος για να προετοιμαστούμε καλύτερα για το πρώτο Grand Prix της σεζόν. Ανυπομονώ να επιστρέψω στη πίστα σε μια εβδομάδα.

Ο νέος επικεφαλής της Scuderia, Frederic Vasseur πρόσθεσε:

Ήταν τρεις έντονες ημέρες δουλειάς για όλη την ομάδα. Αναλύσαμε τη συμπεριφορά διαφόρων στοιχείων στο μονοθέσιο και σημειώσαμε τα περισσότερα από τα στοιχεία του προγράμματός μας χωρίς να δίνουμε σημασία στους χρόνους των γύρων ή στους άλλους γύρω μας, αλλά εστιάζοντας στον εαυτό μας.

Ο κύριος στόχος ήταν να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα και το πετύχαμε, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι πάντα θέλεις να κάνεις περισσότερα και να έχεις περισσότερο χρόνο. Αλλά έτσι είναι για όλους. Όταν κάναμε τα πάντα να λειτουργούν σωστά, η απόδοση φαινόταν να είναι εκεί, αλλά είναι σαφές ότι μαθαίνουμε ακόμα το αυτοκίνητο, επομένως είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε οποιαδήποτε κρίση.

Το ηθικό στην ομάδα είναι τέλειο και είμαστε σε εξαιρετική φόρμα για να ξεκινήσουμε αυτή τη μεγάλη σεζόν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...