Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου η Ford διέκοψε τη συναρμολόγηση του F-150 Lightning εξαιτίας ενός πιθανού προβλήματος στη μπαταρία του αμιγώς ηλεκτρικού pickup.

Σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Dearborn της Αμερικής ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του οχήματος θα ξαναρχίσει στις 13 Μαρτίου. Ωστόσο, όσα F-150 Lightning είχαν ήδη κατασκευαστεί -μέχρι την παύση της παραγωγής- θα παραμείνουν στη Ford για το άμεσο μέλλον, αναμένοντας ενημερώσεις.

Η προγραμματισμένη επανεκκίνηση στις 13 Μαρτίου δίνει χρόνο στον προμηθευτή μπαταριών SK On να κατασκευάσει τις νέες μπαταρίες και να τις παραδώσει στο Rouge Electric Vehicle Center εργοστάσιο.

Σε ένα email σχετικά με την παραγωγή του F-150 Lightning, ένας εκπρόσωπος της Ford δήλωσε ότι η εταιρεία θα εφαρμόσει τις γνώσεις της και θα συνεργαστεί με την ομάδα της SK On για να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να παρέχει πακέτα μπαταριών υψηλής ποιότητας.