Αυτή είναι η αιτία της εγκατάλειψης του Charles Leclerc

Σχετικά άρθρα

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς δεν κύλησε όπως θα ήθελε ο Charles Leclerc και η Ferrari, με τον Μονεγάσκο να εγκαταλείπει στον 40ο γύρο εξαιτίας βλάβης στον κινητήρα.

Τα πράγματα δεν ήταν καλά για τη Ferrari ενόψει του εναρκτήριου GP, καθώς αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα εξαρτήματα των συστημάτων ηλεκτρονικού ελέγχου και αποθήκευσης ενέργειας στο μονοθέσιο του Leclerc, μετά τον έλεγχο των δεδομένων από τη μονάδα ισχύος του. Παρά τις αλλαγές, το μονοθέσιο εγκατέλειψε και κόστισε στον Leclerc μια πιθανή θέση στο βάθρο πίσω από τον Max Verstappen και τον Sergio Perez.

Αιτία της εγκατάλειψης ήταν μια βλάβη στο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας και στη μονάδα ελέγχου. Με τους κανονισμούς να επιτρέπουν μόνο δύο αλλαγές στο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας κάθε σεζόν, ο Leclerc είναι πολύ πιθανό να δεχτεί ποινή στο GP της Σαουδικής Αραβίας, εάν τόσο το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας που άλλαξε πριν τον αγώνα, όσο και αυτό που χρησιμοποίησε στον αγώνα, δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν λόγω βλάβης.

Ο Frederic Vasseur, μετά το τέλος του αγώνα είπε:

Ποτέ δεν περιμέναμε να έχουμε κάτι τέτοιο γιατί είναι η πρώτη φορά που το είχαμε. Δεν αντιμετωπίσαμε καθόλου το ίδιο πρόβλημα στα έξι ή επτά χιλιάδες χιλιόμετρα που κάναμε με τους κινητήρες την περασμένη εβδομάδα με τις τρεις ομάδες. Και δεν είχαμε ποτέ το ίδιο θέμα στο δυναμόμετρο όλο τον χειμώνα. Αλλά και πάλι, πρέπει να κάνουμε μια πλήρη έρευνα πριν μπορέσουμε να δώσουμε μια σωστή απάντηση.

Επιπλέον ο Vasseur δήλωσε πως η τρέχουσα φιλοσοφία του μονοθεσίου της είναι αρκετά καλή για να νικήσει τη Red Bull, παρά το απογοητευτικό γι’αυτούς πρώτο GP.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος σε αυτό. Ποτέ δεν είδα ένα αυτοκίνητο που να έχει τον ίδιο ρυθμό ενός άλλου στις κατατακτήριες και να μην μπορεί να έχει τον ίδιο ρυθμό στον αγώνα.

Όλα είναι θέμα στησίματος και κάποιων επιλογών στο αυτοκίνητο. Δεν είναι καθόλου θέμα σχεδιαστικής φιλοσοφίας. Επομένως, δεν χρειάζεται να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση και να αλλάξουμε σχεδιασμό.

Ο Vasseur πιστεύει ότι η Ferrari χρειάζεται μόνο να βελτιώσει μικρές λεπτομέρειες για να φτάσει σε θέση να βάλει τη Red Bull υπό πίεση.

Για να συνοψίσω την κατάσταση, θα έλεγα σε ποιοτικό ρυθμό, είμαστε εκεί, ταιριάζουμε με τη Red Bull, τουλάχιστον στο Μπαχρέιν. Ήταν ένα θετικό σημείο. Αλλά τώρα πρέπει να είμαστε απόλυτα ρεαλιστές. Αν θέλουμε να βελτιωθούμε, πρέπει να έχουμε μια σαφή εικόνα της κατάστασης και η αξιοπιστία δεν είναι στο επίπεδο που χρειαζόμαστε. Αν θέλουμε να κερδίζουμε αγώνες, πρέπει να έχουμε καθαρή εικόνα όλο το Σαββατοκύριακο και όχι μικρές λεπτομέρειες εδώ και εκεί.

Ενώ η κυριαρχία της Red Bull στο Μπαχρέιν έχει προκαλέσει σχόλια πως ήδη η μάχη για το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, ο Vasseur επιμένει ότι τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα.

Δεν είναι ποτέ καλό να ξεκινάς με μια εγκατάλειψη και θα προτιμούσα να τερματίσω σίγουρα, αλλά θέλω να παραμείνω συνεπής στη θέση μου. Είπα στην ομάδα πριν από τις δοκιμές του Μπαχρέιν, πριν από δύο εβδομάδες, ότι το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει στο Μπαχρέιν και δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση.

Ήταν αλήθεια για τις χειμερινές δοκιμές και ισχύει και σήμερα. Η ομάδα βίωσε μια διαφορετική κατάσταση στο παρελθόν και το πιο σημαντικό τώρα είναι να μπορέσουμε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης, να δούμε πού αποτυγχάνουμε και να κάνουμε μια σωστή ανάλυση πάνω σε αυτό και να έχουμε μια πιο ισχυρή απάντηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...