Stella: Η McLaren μπορούσε να πάρει βαθμούς στο Μπαχρέιν

Σχετικά άρθρα

Στο πρώτο GP της χρονιάς η McLaren είδε τον Lando Norris να τερματίζει 17ος, ενώ ο Oscar Piastri εγκατέλειψε. Ο επικεφαλής της ομάδας, Andrea Stella δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:

Δεν είναι η αρχή της σεζόν για την οποία ελπίζαμε. Οι βαθμοί ήταν σίγουρα δυνατοί σήμερα, τα μονοθέσια είχαν ανταγωνιστικό ρυθμό στον αγώνα και ο Lando ήταν ιδιαίτερα σε καλή θέση. Δυστυχώς, αντιμετωπίσαμε δύο ζητήματα αξιοπιστίας.

Ο Oscar έπρεπε να εγκαταλείψει με ένα ηλεκτρικό πρόβλημα που φαίνεται να βρίσκεται στη καλωδίωση γύρω από τη κολόνα του τιμονιού. Είναι κάτι το οποίο διερευνούμε. Ο Lando, εν τω μεταξύ, είχε διαρροή πίεσης στο πνευματικό σύστημα, στη πλευρά της μονάδας ισχύος. Χρειάστηκε να κάνει pit stop κάθε 10 γύρους για να ξαναγεμίζουμε το σύστημα.

Φεύγουμε από το Μπαχρέιν γνωρίζοντας ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε, αλλά η σεζόν είναι μεγάλη. Θα ανασυνταχθούμε και θα είμαστε έτοιμοι να πάμε στη Σαουδική Αραβία.

Η βρετανική ομάδα ελπίζει πως το νέο πακέτο αναβάθμισης που θα παρουσιάσει στο τέταρτο GP της σεζόν στο Μπακού, θα βοηθήσει σημαντικά στο να αυξήσει την απόδοσή της, μιας και σύμφωνα με τον Stella, η έλλειψη κάθετης αεροδυναμικής δύναμης είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η MCL60.

O κύριος περιορισμός που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι η αεροδυναμική κάθετη δύναμη. Προφανώς μπορούμε να βελτιώσουμε τον ρυθμό εξέλιξης του αυτοκινήτου έχοντας καλύτερες υποδομές, έχοντας περισσότερο εργατικό δυναμικό και γι’ αυτό έχουμε κάνεις τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη τώρα στη McLaren.

Ωστόσο, πιστεύω ότι για το επίπεδο ταλέντου και διαθεσιμότητας που έχουμε ήδη στη McLaren, μπορούμε να ανακάμψουμε και να εξελίξουμε το μονοθέσιο, γιατί αυτό που βλέπουμε στην εξέλιξη αυτή τη στιγμή είναι ένα πολύ ζωντανό αυτοκίνητο από άποψη εξέλιξης.

Υπάρχουν ορισμένες περιοχές του αυτοκινήτου που φαίνεται να μπορούν να παράγουν καλή κάθετη δύναμη, που όπως έχω ήδη πει, τα μέρη αυτά δεν ήταν έτοιμα εγκαίρως για να είναι μέρος της προδιαγραφής κατά την έναρξη της σεζόν. Αλλά αυτό το αυτοκίνητο θα εξελίσσεται λίγο πολύ αγώνα με τον αγώνα, με κάποιες σημαντικές αναβαθμίσεις που θα έρθουν, η πρώτη γύρω από στον τέταρτο αγώνα.

Ο Norris είπε πως εάν δεν είχε το πρόβλημα θα πήγαινε καλά στον αγώνα, αφού ο ρυθμός τους ήταν καλός.

Είχα μια καλή αρχή, μια καλή εκκίνηση. Πήρα μερικές θέσεις, μετά είχαμε προβλήματα από τη 1η στροφή. Ένα πνευματικό πρόβλημα και διάφορα άλλα θέματα, που απλώς μας έβγαζαν έξω από τον αγώνα όλο και περισσότερο. Έπρεπε να μπαίνω στα pit κάθε 10 γύρους και αυτό ήταν όλο.

Νομίζω ότι ο ρυθμός ήταν πραγματικά καλός και σήμερα. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει έναν βαθμό τουλάχιστον σήμερα. Είναι κρίμα που είχαμε τα προβλήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...