Ο Elon Musk σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε για το μικρό μοντέλο που ετοιμάζει η Tesla, λέγοντας πως αυτό θα χρησιμοποιηθεί κυρίως σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης.

Το αφεντικό της Tesla είπε:

Υπάρχει ένας σαφής δρόμος για την κατασκευή ενός οχήματος, ενός μικρότερου οχήματος, που θα έχει περίπου το μισό του κόστους παραγωγής του Model 3. Αυτό το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου σε αυτόνομη λειτουργία. Αυτό που είναι τεράστιο για την Tesla είναι η αυτόνομη οδήγηση. Και οι άνθρωποι που έχουν χρησιμοποιήσει το Tesla Full-Self Driving και έχουν δει πόσο γρήγορα εξελίσσονται οι δυνατότητες του, θα πρέπει να είναι προφανές ότι αυτό είναι το πιο βαθύ πράγμα για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Musk πρόσθεσε πως τα επιβατικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται συνήθως μόνο για 10-12 ώρες την εβδομάδα, λέγοντας πως εάν τα αυτοκίνητα ήταν εντελώς αυτόνομα, πιθανότατα θα χρησιμοποιούνται για 50-60 ώρες την εβδομάδα.

Το νέο μικρό μοντέλο της Tesla θα ξεκινά από τα 35.000 δολάρια και θα βασίζεται σε μια νέα, μικρότερη πλατφόρμα που ετοιμάζει η εταιρία. Ο Musk χαρακτήρισε την πλατφόρμα αυτή ως “επόμενης γενιάς” που θα έχει περίπου το μισό κόστος παραγωγής σε σύγκριση με τη τρέχουσα πλατφόρμα της Tesla.