Marko: Η Ferrari έχει τον δυνατότερο κινητήρα, αλλά χειρότερη φθορά ελαστικών

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τον Helmut Marko της Red Bull, η Ferrari αυτή τη στιγμή έχει τον δυνατότερο κινητήρα του grid, με τα δεδομένα από το GP του Μπαχρέιν να δείχνουν πως τα μονοθέσια της Ferrari είχαν σχεδόν 2 χλμ/ώρα μεγαλύτερη τελική από τα μονοθέσια της Red Bull, αλλά 3 χλμ/ώρα μικρότερη ταχύτητα μεταξύ των στροφών 10 και 11.

Δεν έχουμε ακριβή στοιχεία για τη μονάδα ισχύος, αλλά με βάση διάφορες συγκρίσεις και πληροφορίες, γενικά υποθέτουμε ότι η Ferrari είναι ο πιο ισχυρός κινητήρας. Έπειτα έρχεται η Honda και μετά η Mercedes είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Η Renault βρίσκεται πιο πίσω.

Παρά το υποτιθέμενο πλεονέκτημα ισχύος, ούτε ο Charles Leclerc ούτε ο Carlos Sainz μπορούσαν να απειλήσουν τα μονοθέσια της Red Bull στο Μπαχρέιν, καθώς και οι δύο αντιμετώπισαν ακραία φθορά πίσω ελαστικών, σε σύγκριση με τα μονοθέσια της Red Bull και της Aston Martin.

O Marko εκτιμά ότι το φετινό μονοθέσιο της Ferrari, η οποία πάλευε ήδη με την φθορά ελαστικών και το 2022, κάνει χειρότερη διαχείριση ελαστικών σε σύγκριση με τη Red Bull. Συγκεκριμένα ο Αυστριακός είπε:

Υποθέσαμε ότι οι ομάδες – θα πάρω πρώτα και κύρια τη Ferrari και τη Mercedes – θα δούλευαν πάνω στις αδυναμίες τους. Ας πάρουμε τη Ferrari. Η τελική ταχύτητα έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά η φθορά των ελαστικών, το κρίσιμο, δεν έχει βελτιωθεί καθόλου. Και θα έλεγα ότι είναι σχεδόν χειρότερο σε σύγκριση με εμάς. Για τη Mercedes, το ξεκίνημα είναι εξίσου ανώμαλο όπως ήταν πέρυσι. Το μόνο πράγμα είναι ότι δεν νομίζω ότι θα υπάρχει βιαστική λύση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...