Ο Lewis Hamilton δήλωσε πως το φετινό μονοθέσιο της Red Bull είναι ότι πιο γρήγορο έχει δει μέχρι σήμερα και ξεπερνά οποιοδήποτε μονοθέσιο της Mercedes κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας της από το 2014 έως το 2020.

Σίγουρα δεν έχω ξαναδεί μονοθέσιο τόσο γρήγορο, όσο το φετινό της Red Bul. Όταν ήμασταν γρήγοροι, δεν ήμασταν τόσο γρήγοροι. Αυτό είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που έχω δει, ειδικά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Δεν ξέρω πώς και γιατί, αλλά αυτός [ο Verstappen] με πέρασε με κάποια σοβαρή ταχύτητα και δεν μπήκα καν στον κόπο να τον εμποδίσω γιατί υπήρχε τεράστια διαφορά ταχύτητας.

Όλοι θέλουν να δουν μια στενή μάχη, αλλά έτσι είναι. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα, δεν φταίω εγώ, δεν είναι δικό μου λάθος.

Ωστόσο ο Toto Wolff, διαφώνησε με τον ισχυρισμό του Hamilton.

Είχαμε εκείνα τα χρόνια που ήμασταν τόσο δυνατοί. Είναι αξιοκρατία. Ακόμα κι αν δεν είναι υπέροχο για το σόου να κερδίζουν συνέχεια τα ίδια παιδιά, είναι γιατί έχουν κάνει καλή δουλειά και εμείς. Θυμάμαι ότι άκουγα τέτοιες ερωτήσεις το 2014-2020 και αυτό που κάνει το άθλημα τόσο ξεχωριστό είναι ότι πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να κερδίσεις και να το αξίζεις στην πραγματικότητα. Η ψυχαγωγία ακολουθεί τον αθλητισμό. Ίσως δεν είναι καλή από την εμπορική πλευρά, αλλά είναι αυτό που κάνει τη F1 τόσο ξεχωριστή.

Ο George Russell συμφώνησε με τον Hamilton, αφού είπε από τη μεριά του:

Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα σε αυτό που έχει κάνει η Red Bull. Η διαφορά που έχουν σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε η Mercedes το 2014. Είναι ένα σοβαρό χάσμα, όλοι πρέπει να δουλέψουν σκληρότερα για να καταλάβουν πώς να καλύψουν αυτή τη διαφορά.

Ξέρουμε ότι δεν πήραμε τις σωστές αποφάσεις τον χειμώνα. Έχουμε κερδίσει περισσότερες επιδόσεις από ό,τι θα κάναμε συνήθως, οπότε δεν χάνονται τα πάντα.