Αύριο, Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 14:00 ώρα Ελλάδος, η Ford θα αποκαλύψει το αμιγώς ηλεκτρικό SUV για την Ευρωπαϊκή αγορά, το οποίο θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα της Volkswagen, την ίδια που φέρει το ID.4. Γι’αυτό πριν λίγες ώρες η Μπλε Οβάλ εταιρία έδωσε το τελευταίο teaser video του μοντέλου, το οποίο θα κατασκευάζεται στο κέντρο εξηλεκτρισμού της Ford στην Κολωνία, στο οποίο η Ford κάνει συνολική επένδυση 2 δισ. δολαρίων.

Η Ford χαρακτηρίζει το μοντέλο, το οποίο ακόμα δεν ξέρουμε το όνομα του, ως ένα μεσαίου μεγέθους SUV, τοποθετώντας το κάτω από το Mustang Mach-E.

H αυτονομία του με μία πλήρη φόρτιση αναμένεται να αγγίζει τα 500 χλμ. Μετά την κυκλοφορία αυτού, θα ακολουθήσει ένα δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο από την Ford, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2024 και περιγράφεται ως ένα sport crossover, κάτι που ίσως υποδηλώνει ότι θα είναι μια coupe έκδοση του πρώτου μοντέλου, όπως το VW ID.5, προσανατολισμένο στην οδηγική ευχαρίστηση. Και αυτό θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα, με την Ford να θέλει να πουλήσει 1,2 εκατ. αυτοκίνητά που θα βασίζονται στη πλατφόρμα της VW.

Τέλος, το τρίτο μοντέλο της Ford θα είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Puma, το οποίο θα παράγεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας και θα πωλείται από το 2024. Σκοπός της Ford είναι να πουλά περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα στην ήπειρο μας μέχρι το 2026, καθώς από το 2030 η γκάμα της θα αποτελείται αποκλειστικά από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.