Πρώην μηχανικός της Ferrari: Ποτέ δεν είδα τον Michael να παραπονιέται στην ομάδα

Σχετικά άρθρα

Ο πρώην μηχανικός της F1, Rob Smedley, μιλώντας στο τελευταίο επεισόδιο του podcast του Sky Sports F1, είπε πως ο Michael Schumacher ποτέ δεν παραπονέθηκε στην ομάδα, ακόμη και όταν η Ferrari δεν ήταν στα πάνω της.

Ο Smedley ήταν στη Ferrari μεταξύ 2004 και 2014 και για πολλά χρόνια ήταν ο μηχανικός αγώνων του Felipe Massa. Εντάχθηκε στη Ferrari, το 2004, στο τέλος της κυριαρχίας του Schumacher, την χρονιά που κατέκτησε τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο του.

Ένα χρόνο αργότερα, η Ferrari μπόρεσε να πετύχει μόνο μία νίκη, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος πίσω από τη Renault και τη McLaren. Ο Smedley ρωτήθηκε για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ένας οδηγός στην ομάδα και πως αυτός πρέπει να αντιδράσει εάν το αυτοκίνητό του δεν είναι στο επίπεδο που περίμενε να είναι.

Όπως αποκάλυψε ο Smedley, ακόμη και στις “δύσκολες στιγμές”, ο Schumacher δεν παραπονέθηκε ποτέ “έστω και ιδιωτικά”, καθώς παρέμεινε πιστός στην ομάδα του.

Τα σχόλιά του θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως απάντηση στον Lewis Hamilton, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες ασκεί έντονη κριτική στη Mercedes, την ομάδα που κέρδισε 8 συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών (2014 – 2021) και του έδωσε την ευκαιρία να κερδίσει 6 παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών.

Ο Smedley είπε μεταξύ άλλων:

Τον Michael ακόμη και στις δύσκολες στιγμές ποτέ δεν τον είδα, ούτε μια φορά, να παραπονιέται έστω ιδιωτικά σε άτομα της ομάδας. Τα παράπονα του γινόταν με τέτοιο τρόπο που δημιουργούσε αυτό που αποκαλώ θετική σύγκρουση. Ότι δεν ήταν θετική κριτική να πούμε ότι έχουμε πρόβλημα, ας είμαστε απλώς διαφανείς σχετικά με αυτό το πρόβλημα, αλλά ας στραφούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση.

Είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στην τεχνική ομάδα και αυτή η εμπιστοσύνη επιβεβαιώθηκε, οπότε όταν έπρεπε να ξεπεράσει τις δυσκολίες, ήταν εκεί ως κίνητρο και βοηθούσε την ομάδα, λέγοντας “δεν πειράζει, σε εμπιστεύομαι, ξέρω ότι θα βγάλεις ένα καλό αυτοκίνητο”. Και τελικά δημιουργούσαμε καλά αυτοκίνητα, κάναμε αυτοκίνητα που άξιζαν να κερδίσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Smedley πιστεύει ότι οι οδηγοί δεν πρέπει να κρίνουν την ομάδα” εάν αυτή αποτύχει να κατασκευάσει ένα μονοθέσιο ικανό να διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Όταν κερδίζαμε 15 από τους 17 αγώνες ή οτιδήποτε άλλο, ήταν εύκολο να μιλάμε με ωραία λόγια και να λέγαμε πόσο καλή είναι η ομάδα, ή πόσο υπέροχοι ήμασταν όλοι, να χτυπάμε τον εαυτό μας στην πλάτη κάθε πέντε λεπτά. Μόλις μπεις στις δύσκολες περιόδους, τότε βλέπεις να βγαίνει ο αληθινός χαρακτήρας της ομάδας και των ατόμων. Οι οδηγοί παίζουν βασικό ρόλο σε αυτό.

Μετά από ένα χρόνο δυσκολιών ή μια δύσκολη περίοδο, δεν πρέπει να κρίνεις την ομάδα και να της πεις ότι αυτή φταίει για όλα. Είναι άδικο. Η ομάδα πρέπει να προμηθεύει τους οδηγούς, οι τρεις, τέσσερις κορυφαίοι οδηγοί της F1, πρέπει να τους προσφέρεται ένα υπέροχο μονοθέσιο, αλλά πρέπει να έχεις ένα επίπεδο ρεαλισμού σε αυτό επειδή δεν μπορείς να έχεις το καλύτερο αυτοκίνητο σε κάθε GP, κάθε χρονιά. Απλά δεν είναι δυνατό.

Κοιτάξτε τι περνάει η Mercedes φέτος και πέρυσι. Κάποια στιγμή, κάποιος πιο πεινασμένος και καλύτερος θα έρθει και θα κατασκευάσει ένα πιο γρήγορο αυτοκίνητο από εσένα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...