Ο Charles Leclerc επιμένει ότι θα μπορούσε να κερδίσει το πρωτάθλημα της F1 φέτος παρά το κακό ξεκίνημα της Ferrari. O Leclerc που εγκατέλειψε στο Μπαχρέιν και που τερμάτισε 7ος στη Σαουδική Αραβία, είπε στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας:

Φυσικά και είναι δυνατό να κερδίσω φέτος το πρωτάθλημα, είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν. Ωστόσο δεν μπορούμε να κρυβόμαστε και να πούμε ότι όλα είναι καλά και ότι από αυτό το Σαββατοκύριακο και μετά θα παλεύουμε ξανά για νίκες. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση, απέχουμε πολύ από την απόδοση που θέλουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποθαρρύνουμε τον εαυτό μας.

Η σεζόν είναι μεγάλη, θα φέρουμε αναβαθμίσεις στους επόμενους αγώνες και ελπίζουμε ότι αυτό θα μας βοηθήσει να κλείσουμε τη διαφορά από τη Red Bull που είναι σε άλλο πρωτάθλημα. Η Aston Martin είναι επίσης πολύ δυνατή στους αγώνες. Πρέπει να δουλέψουμε, το ξέρουμε αυτό. Αλλά δεν πιστεύουμε ότι ο τίτλος είναι απρόσιτος.

Έχω καλές αναμνήσεις από εδώ, αλλά δεν μπαίνουμε σε αυτόν τον αγώνα με την ίδια κατάσταση σε σχέση με πέρυσι [όπου κέρδισε]. Σαφώς, η απόδοσή μας δεν είναι τόσο καλή όσο πέρυσι. Έχουμε το κίνητρο για να επιστρέψουμε στη κορυφή, αλλά δεν θα γίνουν θαύματα αυτό το Σαββατοκύριακο. Ακολουθεί ένα διάλειμμα τριών εβδομάδων όπου θα προσπαθήσουμε να φέρουμε αναβαθμίσεις.