Μήνυση κατά της Tesla για παραβίαση της ιδιωτικότητας των πελατών της

Σχετικά άρθρα

Δεν πέρασαν ούτε πέντε ημέρες από τη περασμένη Πέμπτη που έγινε γνωστή η είδηση πως υπάλληλοι της Tesla συνήθιζαν να ανταλλάσσουν για πλάκα ευαίσθητες προσωπικές εικόνες και βίντεο από τις κάμερες των οχημάτων πελατών της εταιρίας, και σήμερα, ένας κάτοχος ενός Tesla Model Y κατέθεσε αγωγή εναντίον της.

Σε αυτήν ο ενάγων κατηγορεί την Tesla για παραβίαση της ιδιωτικότητας των πελατών της, σε μια υπόθεση η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε ομαδική αγωγή εναντίον της εταιρείας.

Η μήνυση που κατέθεσε στο Επαρχιακό Δικαστήριο στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια ο Henry Yeh, κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο και κάτοχος ενός Model Y, ισχυρίζεται ότι οι υπάλληλοι της Tesla είχαν πρόσβαση στις εικόνες και τα βίντεο για την “κακόγουστη και αδυσώπητη διασκέδασή τους και την ταπείνωση όσων είχαν καταγραφεί κρυφά”.

Όπως θα συνέβαινε με τον οποιοδήποτε, ο κ. Yeh είναι εξοργισμένος με την ιδέα ότι οι κάμερες του Tesla μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της οικογένειάς του, την οποία προστατεύει σχολαστικά το Σύνταγμα της Καλιφόρνια.

Η Tesla πρέπει να λογοδοτήσει για αυτή την παραβίαση και για την παραποίηση των χαλαρών της πρακτικών για το απόρρητο σε αυτόν και σε άλλους ιδιοκτήτες.

Η μήνυση κατατέθηκε κατά της Tesla για λογαριασμό του ιδίου, ιδιοκτητών σε παρόμοια θέση και του ευρύτερου κοινού. Πράγματι, το ενδιαφέρον των γονέων για την ιδιωτική ζωή των παιδιών τους είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα για την ελευθερία που αναγνωρίζει η κοινωνία,

υποστήριξε ο Jack Fitzgerald, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον ενάγοντα. Παράλληλα, τονίζοντας ότι η συμπεριφορά της Tesla είναι “ιδιαίτερα κραυγαλέα και άκρως προσβλητική”. Στην αγωγή αναφέρεται επίσης ότι στις δυνητικές κατηγορίες θα περιλαμβάνονται και άτομα που κατείχαν ή μίσθωσαν ένα Tesla τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η αγωγή ζητά από το δικαστήριο να επιβάλει στην Tesla να εγκαταλείψει την παράνομη συμπεριφορά της, μεταξύ άλλων και της παραβίασης του απορρήτου των πελατών και άλλων, και να αντιμετωπίσει τις πραγματικές και τιμωρητικές ζημίες.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...