Ανακαλούνται 7.309 Nissan Micra στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Την ανάκληση 7.309 Micra παραγωγής μεταξύ 5 Δεκεμβρίου 2016 και 5 Δεκεμβρίου 2021 ανακοίνωσε η Nissan στην Ελλάδα, την ώρα που για το ίδιο πρόβλημα η ιαπωνική εταιρία ανακαλεί 285.515 Micra σε όλο τον κόσμο.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα, εντοπίστηκε ότι αν το κάθισμα οδηγού είναι τοποθετημένο στην θέση που το στοπ στην κάτω ράγα (που περιορίζει την κίνηση ολίσθησης μπροστά – πίσω του καθίσματος οδηγού) συμπίπτει με συγκεκριμένο σημείο εγκοπής στην επάνω ράγα, η ροπή κάμψης σε αυτή την επιφάνεια μικρότερης διατομής, ενδέχεται, υπό ορισμένες συνθήκες, να υπερβεί το όριο θραύσης στο υλικό της ράγας.

Κατά συνέπεια, η παρατεταμένη χρήση καθίσματος στην θέση αυτή δύναται να οδηγήσει σε σπάσιμο λόγω κόπωσης της επάνω ράγας, και κατ’ επέκταση να προκαλέσει απροσδόκητη κίνηση του καθίσματος, και στην πιο ακραία περίπτωση, την μη λειτουργία των θέσεων στήριξης της ζώνης ασφαλείας σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Όλοι οι κάτοχοι των ανωτέρω αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν εγγράφως με συστημένες επιστολές, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου Nissan, ώστε να γίνει αντικατάσταση ραγών των καθισμάτων οδηγού με καινούργιο, βελτιωμένο ανταλλακτικό, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Nissan στους αριθμούς 210 3489313 και 210 3489438.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Λ. Βάρκιζας – Σουνίου στη θέση Λιμανάκια ανακοίνωσε η Τροχαία για την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. Συγκεκριμένα, λόγω εκτέλεσης...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...