Έτσι θα είναι το νέο MINI Countryman

Σχετικά άρθρα

Αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν το πως θα μοιάζει σχεδιαστικά η τρίτη γενιάς του MINI Countryman, η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2023 και θα γίνεται στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη φορά που ένα μοντέλο βρετανικής εταιρίας θα κατασκευάζεται στη Λειψία της Γερμανίας.

Η νέα γενιά του μεγαλύτερου μοντέλου της βρετανικής εταιρίας θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, το Countryman E στο οποίο ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι τοποθετημένος εμπρός και θα αποδίδει 140 kW (191 άλογα), και το Countryman SE ALL4, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της μάρκας με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Το δεύτερο θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, που συνδυαστικά θα αποδίδουν 230 kW (313 άλογα), συμπεριλαμβανομένου ενός στιγμιαίου μπουσταρίσματος. Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 64,7 kWh, με τη Mini να ανακοινώνει ότι η εκτιμώμενη αυτονομία θα είναι περίπου 450 χλμ.

Το νέο Countryman βασίζεται στην αναβαθμισμένη προσθιοκίνητη FAAR πλατφόρμα, και έχει αυξημένο μήκος κατά 13 εκατοστά, φτάνοντας συνολικά στα 4.429 χλστ., με το ύψος του αμαξώματος να είναι επίσης αυξημένο κατά σχεδόν έξι εκατοστά, φτάνοντας συνολικά στα 1.613 χλστ.

Σχεδιαστικά αντλεί στοιχεία από νέο Hatch, φωτογραφίες του οποίου έχουν διαρρεύσει, και με το αμιγώς ηλεκτρικό Countryman, η Mini διευρύνει περαιτέρω το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, καθώς σήμερα 1/5 αυτοκίνητα της είναι ήδη ηλεκτρικό.

Συνεχίζοντας σε αυτό το μοτίβο, το νέο Countryman συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση με τη μεγαλύτερη δυνατή περιβαλλοντική συμβατότητα και στην παραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι καταργεί τα διακοσμητικά στοιχεία στο εξωτερικό και το εσωτερικό, ενώ οι χυτές ζάντες ελαφρού κράματος κατασκευάζονται από δευτερογενές αλουμίνιο σε ποσοστό έως και 70%. Σε συνδυασμό με τη χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή, οι εκπομπές CO2 μπορούν να μειωθούν σημαντικά σε σύγκριση με τις συμβατικές διαδικασίες κατασκευής.

Στο εσωτερικό, οι επιφάνειες του ταμπλό, του τιμονιού, της επένδυσης οροφής και του δαπέδου του οχήματος, καθώς και τα πατάκια κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πολυεστέρα που προέρχεται από μπουκάλια ΡΕΤ και ρετάλια μοκετών. Αυτή η υψηλής ποιότητας, πολύχρωμη και άνετη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα παραδοσιακά υλικά μειώνει τις εκπομπές CO2 στην αλυσίδα αξίας έως και 85%.

ΠηγήKolesa

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Mini Aceman

Η Mini παρουσίασε επίσημα το Aceman, το νέο της μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μοιράζεται μεγάλο μέρος των μηχανικών του μερών με το νέο...