Η Pagani παρέδωσε μια ακόμα εκθαμβωτική Huayra Codalunga

Σχετικά άρθρα

Όλα ξεκινούν με ένα όνειρο. Δύο χρόνια στενής συνεργασίας με έναν πελάτη πάνω σε ένα μοντέλο υπό κλίμακα 1:4, και ένα σε πλήρες μέγεθος. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η Huayra Codalunga.

Η Pagani ολοκλήρωσε την παραγωγή και παρέδωσε το τρίτο αυτοκινήτου της έκδοσης Codalunga της Huayra, η οποία αποτίει φόρο τιμής στα διαχρονικά σχήματα των Ιταλών coachbuilders και αγωνιστικών αυτοκινήτων της δεκαετίας του 1960.

Το εν λόγω project γεννήθηκε από το κοινό όραμα ενός πελάτη και των σχεδιαστών της εταιρίας, με την Huayra Codalunga να βγαίνει σε περιορισμένη παραγωγή μόλις πέντε εξατομικευμένων αυτοκινήτων. Όπως είναι φυσικό, όλα είναι sold out, παρότι η τιμή του αυτοκινήτου ξεκινά από τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Το Δεκέμβριο παραδόθηκε το πρώτο εκ των αυτοκινήτων, ενώ το δεύτερο τον περασμένο Ιανουάριο. Η Huayra Codalunga δημιουργήθηκε από το ειδικό τμήμα για ιδιαίτερα projects της εταιρίας, με όνομα Pagani Grandi Complicazioni. Το πίσω κάλυμμα του κινητήρα έχει ένα τεράστιο αποτύπωμα 3,7 τ.μ. και είναι 360 χλστ. μακρύτερο από αυτό της “απλής” Huayra.

Διάβασε περισσότερα

Η Pagani παρουσίασε τη Huayra Codalunga, αξίας €7 εκατ.

Μηχανικά, κάτω από αυτό το νέο κάλυμμα βρίσκεται ένας αναβαθμισμένος V12 twin-turbo, χωρητικότητας 6,0 λίτρων, που παράγει 840 ίππους και 1.100 Nm ροπής.

Στο πίσω μέρος δεν υπάρχουν γρίλιες, επιτρέποντας την ανεμπόδιστη θέα στο σύστημα εξάτμισης της Codalunga, το οποίο ζυγίζει μόλις 4,4 κιλά χάρη στη χρήση τιτανίου, ενώ έχει και κεραμική επίστρωση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα