Ο Ricciardo θέλει να επιστρέψει στο grid της F1 αλλά “όχι με οποιοδήποτε κόστος”

Σχετικά άρθρα

Ο Daniel Ricciardo εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει ως κύριος πιλότος μιας ομάδας το 2024, τονίζοντας πως αυτό δεν θα συμβεί “με οποιοδήποτε κόστος”. Ο Ricciardo που έφυγε πέρυσι από την McLaren, μετά από 2 μη πετυχημένες σεζόν, φέτος είναι ο τρίτος οδηγός της Red Bull, δήλωσε:

Μόλις μπεις στη σεζόν είναι αμείλικτη η πορεία. Το μόνο που έχεις πραγματικά την ευκαιρία να κάνεις είναι να αναλύσεις τον τελευταίο αγώνα και να [πεις]: εντάξει, το setup ήταν αυτό και αυτό θα κάνουμε την επόμενη φορά. Στην πραγματικότητα δεν βλέπεις τη μεγάλη εικόνα.

Ακόμα και τώρα, όταν κοιτάζω πίσω, όπως τα τελευταία δύο χρόνια στη McLaren λέω: εντάξει, ναι, καταλαβαίνω γιατί δεν λειτούργησε, θα το έκανα καλύτερα ή θα το έκανα διαφορετικά ή θα πρόσθετα ή θα αφαιρούσα αυτά τα πράγματα.

Έτσι, είμαι τώρα σε μια θέση, μόλις λίγους μήνες μακριά από την περσινή σεζόν, όπου αν επιστρέψω στο grid την επόμενη χρονιά, έχω ήδη πράγματα που θέλω να κάνω διαφορετικά και είναι πολύ ωραίο. Δεν θα το είχα αυτό αν βρισκόμουν σε αγωνιστική θέση φέτος.

Ο Ricciardo απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη F1 “απλώς για να είναι στο grid” και να “αγωνίζεται στην 18η θέση”, υποδηλώνοντας ότι θα επιστρέψει μόνο εάν βρει θέση σε μια ανταγωνιστική ομάδα.

Ένα πράγμα που θέλω, είναι να ξέρω τι θέλω, αλλά θέλω επίσης να ξέρω τι δεν θέλω. Και νομίζω ότι μπορώ ήδη να το απαντήσω. Δεν θέλω να επιστρέψω στο σημείο μηδέν. Δεν θέλω να είμαι απλώς στο grid [για να] είμαι στο grid και να αγωνίζομαι στη 18η θέση. Οπότε δεν θέλω να είμαι στο grid με οποιοδήποτε κόστος.

Ξέρω ότι είναι πιο δύσκολο να μπεις κατευθείαν σε μια κορυφαία ομάδα όσον αφορά τη διαθεσιμότητα. Αλλά ξέρω ότι εκεί θέλω να είμαι. Ξέρω ότι ευδοκιμώ σε τέτοιες καταστάσεις.

Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο της καριέρας μου, [έχω] αυτή την πραγματική πείνα και κίνητρο για να αγωνίζονται για τις πρώτες θέσεις, αυτό είναι το μόνο που θέλω πραγματικά. Ξέρω ότι μάλλον το κάνει ακόμα πιο δύσκολο να φτάσω εκεί, αλλά εκεί στοχεύω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...