Alonso: Ο Michael Schumacher ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου

Σχετικά άρθρα

Ο 41χρονος Fernando Alonso όρισε τον Michael Schumacher ως τον μεγαλύτερο αντίπαλό του στη Formula 1, με τον 41χρονο Ισπανό να πιστεύει ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλός του μέχρι σήμερα.

Εκτός από τον Schumacher, η λίστα των αντιπάλων του Alonso περιλαμβάνει και άλλους παγκόσμιους πρωταθλητές όπως ο Lewis Hamilton, ο Sebastian Vettel, ο Mika Hakkinen και ο Max Verstappen.

Ο Alonso έδωσε τέλος στην κυριαρχία του Schumacher στην F1, κερδίζοντας δύο διαδοχικά πρωταθλήματα οδηγών, όταν οδηγούσε για τη Renault το 2005 και το 2006.

Είναι δύσκολο να διαλέξω έναν γιατί ήταν όλοι σπουδαίοι αντίπαλοι και πολύ ταλαντούχοι οδηγοί επίσης. Όταν ήρθα σε αυτό το άθλημα, ο Michael Schumacher κυριαρχούσε στους αγώνες και παντού, μάλλον αυτή τη μάχη μαζί του εξακολουθώ να επιλέγω. Το να μάχεσαι ενάντια στον Michael ήταν πολύ ιδιαίτερο,

είπε ο Alonso που στη ερώτηση ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές στη λαμπρή καριέρα του πρόσθεσε:

Όλες οι αναμνήσεις από διαφορετικές ομάδες συνδέονται πολύ με τα αποτελέσματα που πήρα εκείνη τη στιγμή. Για τη Ferrari, θα διαλέξω τον πρώτο αγώνα που κέρδισα.

Στη Aston Martin, προφανώς θα διαλέξω [το Μπαχρέιν] όπου ανεβήκαμε για πρώτη φορά στο βάθρο, και από τη Renault θα κρατήσω τα πρωταθλήματα.

Η καλύτερη στιγμή μου ήταν το πρώτο πρωτάθλημα, πάντα το πρώτο πρωτάθλημα. Το δεύτερο ήταν προφανώς συναισθηματικό, αλλά το πρώτο ήταν σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και ένας στόχος ζωής.

Ο Alonso απολαμβάνει φέτος ένα ονειρεμένο ξεκίνημα με την Aston Martin, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, πίσω από τη Red Bull. Στα τρία πρώτα GP, ο Alonso έχει ανέβει και τις τρεις φορές στο βάθρο των νικητών και ονειρεύεται να κατακτήσει την 33η νίκη στη καριέρα του στη F1, ενώ ονειρεύεται και το τρίτο του πρωτάθλημα πριν αποσυρθεί οριστικά.

Πάντα πιστεύω ότι είναι δυνατό, γι’ αυτό συνεχίζω να αγωνίζομαι. Η πρόκληση είναι μεγάλη, ξέρεις ότι πρέπει να ξεπεράσεις κάποιες δυσκολίες και κάποιες κορυφαίες ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή του αθλήματος.

Αλλά αγωνίζομαι κάθε μέρα και προπονούμαι κάθε μέρα πιστεύοντας ότι ο τρίτος τίτλος είναι δυνατός.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...