Η Lancia παρουσίασε το Pu+Ra HPE, το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής της

Σχετικά άρθρα

Μετά από μια σύντομη καμπάνια teasαρίσματος, η Lancia μόλις αποκάλυψε το πρωτότυπο Pu+Ra HPE, που σηματοδοτεί τη νέα εποχή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με το HPE να προέρχεται -πλέον- από τα αρχικά των λέξεων High Performance Electric, αντί για High Performance Estate, που ίσχυε στο παρελθόν.

Το νέο πρωτότυπο φέρει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών, σε επίπεδο design, βιωσιμότητας, τεχνολογίας και εξηλεκτρισμένης κίνησης, τα οποία θα βρίσκονται στα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της Lancia. Το Pu+Ra HPE αποτελεί το πρώτο όχημα μετά τον περιορισμό της δραστηριότητας της Lancia αποκλειστικά στην αγορά της Ιταλίας, με το ηλεκτρικό coupe υψηλών επιδόσεων να αντλεί έμπνευση από την ιστορία της μάρκας.

Το πρωτότυπο διαθέτει κυκλική οροφή για πανοραμική θέα, αλλά και για τη μέγιστη εκμετάλλευση του φυσικού φωτός, ενώ διακρίνονται γεωμετρικά σχήματα, τα οποία συνδυάζονται ιδανικά με τις ρευστές γραμμές στο προφίλ του αυτοκινήτου. Την ίδια στιγμή, σαφείς είναι οι αναφορές στα εμβληματικά αυτοκίνητα της Lancia, όπως η Stratos, ενώ οι πίσω πλαϊνές γυάλινες επιφάνειες φέρνουν την εικόνα της Beta HPE της δεκαετίας του 1970.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου υποτίθεται ότι προσφέρει στους επιβάτες μια “αίσθηση στο σπίτι” και ως εκ τούτου, η Lancia συνεργάστηκε με την ιταλική εταιρεία επίπλων Cassina για το σχεδιασμό της καμπίνας. Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό αντιπροσωπεύουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, όπου η καμπίνα του αυτοκινήτου προσφέρει την ατμόσφαιρα ενός φινετσάτου Ιταλικού σπιτιού.

Τα γεωμετρικά σχήματα συνδυάζονται με εκλεκτά υλικά, ενώ τα καθίσματα είναι εμπνευσμένα από τις θρυλικές πολυθρόνες της Cassina. Το “ζεστό” περιβάλλον τονίζει παράλληλα και την έμφαση στη βιωσιμότητα με το 50% των υλικών που αγγίζουν οι επιβάτες να είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά. Η βιωσιμότητα αποτελεί πυλώνα του δεκαετούς πλάνου ανάπτυξης της Lancia, όπως και η υψηλή αισθητική και ποιότητα.

Το concept έχει επίσης μερικές εντυπωσιακές θεωρητικές προδιαγραφές, συγκεκριμένα αυτονομία 700+ χλμ, χρόνο φόρτισης λίγο περισσότερο από 10 λεπτά και κατανάλωση ενέργειας μικρότερη από 10 kWh ανά 100 χλμ.

Σε δηλώσεις του, ο CEO της μάρκας, Luca Napolitano, τονίζει:

Το νέο πρωτότυπο είναι ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αποτελεί το όραμά μας για τα επόμενα 10 χρόνια της μάρκας. Φέρει τις αξίες της εσωτερικής σχεδίασης που θα εμπνέει τα μελλοντικά μας μοντέλα, όπως είναι η ιταλική φινέτσα, η φιλικότητα και η υψηλή ποιότητα. Παράλληλα το πρωτότυπο θα αποτελεί την έκφραση της Lancia για τη βιωσιμότητα, ή όπως θα την ονομάζουμε “Sustylenability”.

Κλείνοντας, σύμφωνα με το πλάνο της Lancia, το 2024 θα παρουσιαστεί η νέα Ypsilon, δύο χρόνια αργότερα η νέα της ναυαρχίδα της και το 2028 η νέα Delta.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lancia teasάρει τη νέα Ypsilon

Η Lancia αποκάλυψε σήμερα την πρώτη teaser φωτογραφία της νέας γενιάς της Ypsilon, τα αποκαλυπτήρια της οποίας θα γίνουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Μιλάνο. Η...

Η Mitsuoka μετατρέπει το Honda Civic σε κάτι που μοιάζει με το Dodge Challenger

Οι Ιάπωνες της Mitsuoka θέλοντας να γιορτάσουν τα 55στα γενέθλια της εταιρίας παρουσίασαν το M55 Concept, ένα πρωτότυπο που μπορεί να βασίζεται στο Honda...

GP Άμπου Ντάμπι 2023: Ο Verstappen έκλεισε θριαμβευτικά τη χρονιά

Ο Max Verstappen μετέτρεψε εύκολα την pole position σε νίκη, βλέποντας άνετα πρώτος την καρό σημαία στο Gran Prix του Άμπου Ντάμπι. Αυτή ήταν...

Πόσα άλογα παράγει ένα άλογο;

Ο ίππος είναι μονάδα που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ισχύος των μηχανών. Υπάρχουν διάφοροι ορισμοί για τον ίππο, όμως σήμερα χρησιμοποιείται περισσότερο αυτός...