Ο Lewis Hamilton ξεκαθάρισε πως δεν θα αφήσει την Mercedes, ούτε θα αποσυρθεί από την Formula 1 στο τέλος της σεζόν, αφού από το Μαϊάμι όπου βρίσκεται για το GP του Σαββατοκύριακου δήλωσε:

Δεν σκοπεύω να σταματήσω σύντομα. Δεν είμαι στο τέλος της καριέρας μου, δεν είμαι στην κατηφόρα της καριέρας μου. Είμαι στην ακμή μου. Όλα εξαρτώνται από το πόσο σκληρά θέλω να δουλέψω και να κρατήσω τον εαυτό μου στην ακμή μου, όσον αφορά τις σωματικές και πνευματικές ικανότητες.

Εάν κοιτάξετε τον LeBron [James], εάν κοιτάξετε τον Tom Brady, έχουν δείξει ότι μπορείς να διατηρηθείς για όσο καιρό είσαι αφοσιωμένος στον στόχο σου και βάζεις αρκετή ενέργεια και χρόνο σε αυτό. Αυτή τη στιγμή, δεν σκοπεύω να αλλάξω, σκοπεύω μόνο να προσθέσω στον ενθουσιασμό μου το κίνητρο για να γίνω καλύτερος. Έχω τεράστιο κίνητρο.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να πάει στη Ferrari είπε:

Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τελειώσω την καριέρα μου κάπου αλλού. Ξεκίνησα στη McLaren, θα ήθελα να πιστεύω ότι θα είμαι πάντα μέλος της οικογένειας της McLaren, ξεκίνησα εκεί όταν ήμουν 13 χρονών, οπότε σκέφτηκα πώς θα ήταν αν ήμουν στη McLaren μια μέρα.

Σκέφτηκα και έβλεπα τους οδηγούς της Ferrari στις οθόνες στην πίστα και φυσικά αναρωτιέσαι πώς θα ήταν να είσαι στα κόκκινα. Αλλά μετά πήγα στην ομάδα μου, στη Mercedes, και αυτό είναι το σπίτι μου. Είμαι χαρούμενος εδώ που βρίσκομαι. Δεν έχω υπογράψει ακόμα νέο συμβόλαιο, αλλά δουλεύουμε σε αυτό.