Ο Leclerc είναι απογοητευμένος από την ασυνέπεια της Ferrari

Σχετικά άρθρα

O Charles Leclerc τερμάτισε 7ος στο GP του Μαϊάμι και μετά τον αγώνα δήλωσε πως είναι απογοητευμένος από την ασυνέπεια της Ferrari.

Μιλούσα μόλις τώρα με τον Carlos [Sainz] και αυτό που μας λείπει είναι η συνέπεια από το μονοθέσιο. Δεν είναι από στροφή σε στροφή, αλλά στην ίδια στροφή δεν μπορώ την μια φορά να έχω τεράστια υπερστροφή και μετά να έχω τεράστια υποστροφή, και το αυτοκίνητό μας να επηρεάζεται τόσο από τον άνεμο. Φέτος έχουμε ένα αυτοκίνητο που είναι πολύ πιο ευαίσθητο στον αέρα και παλεύουμε πολύ περισσότερο με αυτό. Άρα υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε σε αυτό.

Έχουμε πρόβλημα και με τα ελαστικά. Όλα είναι μέρος της συνέπειας. Μερικές φορές νιώθουμε ότι κάναμε ένα βήμα μπροστά και μετά φτάνεις σε συγκεκριμένες συνθήκες, σε ένα πιο ζεστό αγώνα και είμαστε εντελώς έξω από το σωστό παράθυρο λειτουργίας των ελαστικών. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό,

είπε ο Leclerc που συμπλήρωσε πως το μονοθέσιο ήταν εξίσου δύσκολο τόσο με τα μεσαία όσο και με τα σκληρά ελαστικά.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Frederic Vasseur, παραδέχτηκε ότι ήταν ένα δύσκολο απόγευμα για την ομάδα του και συμφώνησε με τον Leclerc ότι η ασυνέπεια του φετινού μονοθεσίου είναι το βασικό ζήτημα:

Συνολικά ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο και ένας δύσκολος αγώνας, γιατί στις κατατακτήριες νομίζω ότι ο ρυθμός ήταν αξιοπρεπής. Αλλά δεν είμαστε σε θέση να τα συνδυάσουμε όλα. Στον αγώνα, το πρώτο stint πήγε πολύ καλά για τον Carlos, έχασε μερικά δευτερόλεπτα στο πρώτο τρίτο του αγώνα και έχασε 25 δευτερόλεπτα στα τελευταία δύο τρίτα. Ήμασταν πολύ ασυνεπείς από το ένα μονοθέσιο και από τον ένα γύρο στον άλλο. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί.

Για τον Charles ήταν το αντίθετο, ήταν σε καλή κατάσταση σε ορισμένα στάδια του δεύτερου stint με τα σκληρά ελαστικά, γιατί δυσκολευόταν πολύ περισσότερο στο πρώτο μέρος του αγώνα.

Πρέπει πραγματικά να εστιάσουμε την προσοχή σε αυτό γιατί αυτό είναι το κλειδί για εμάς. Και εκεί που πρέπει να κάνουμε ένα βήμα. Με τον Charles είχαμε καλύτερη απόδοση με τα σκληρά, με τον Carlos είχαμε καλύτερη επίδοση με τα μεσαία. Και ακόμη και με τα ίδια ελαστικά από τον ένα γύρο στον άλλο, είμαστε λίγο ασυνεπείς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα