Σκληρότερη γόμα θα φέρει στο Silverstone η Pirelli

Σχετικά άρθρα

Στο Βρετανικό Grand Prix η Pirelli θα παρουσιάσει μια νέα σκληρότερη γόμα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί και στους υπόλοιπους αγώνες της σεζόν, στη προσπάθεια της να μειώσει τη μεγάλη φθορά των ελαστικών της, επειδή οι ομάδες προσθέτουν όλο και περισσότερη κάθετη δύναμη στα μονοθέσια τους, που έχει ως αποτέλεσμα τα μονοθέσια να είναι ταχύτερα από πέρυσι και να αυξάνουν την καταπόνηση και την φθορά των ελαστικών.

Τα νέα ελαστικά θα τεθούν στη διάθεση των ομάδων για πρώτη δοκιμή κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών στο Ισπανικό Grand Prix τον Ιούνιο, πριν παρουσιαστούν στο Silverstone τον επόμενο μήνα.

Για να επιτρέψει σε όλες τις ομάδες να δοκιμάσουν επί ίσοις όροις τα νέα ελαστικά, η Pirelli θα παρέχει δύο επιπλέον σετ ελαστικών ανά μονοθέσιο, που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του FP1 και του FP2 στο Ισπανικό Grand Prix».

O Mario Isola, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli δήλωσε:

Είδαμε πόσες περισσότερες επιδόσεις έχουν τα μονοθέσια του 2023 σε σύγκριση με πέρυσι κατά τη διάρκεια των εναρκτήριων αγώνων της φετινής σεζόν, και αυτό οφείλεται χάρη στον εξαιρετικό ρυθμό εξέλιξης που δείχνουν και οι 10 ομάδες.

Στο Μαϊάμι, για παράδειγμα, ο χρόνος που έδωσε την pole position ήταν σχεδόν δύο δευτερόλεπτα ταχύτερος από πέρυσι, αλλά η ίδια πρόοδος έχει παρατηρηθεί και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η εργασία προσομοίωσης της Pirelli είχε πάντα ως στόχο όχι μόνο την παροχή ενός προϊόντος που επιτυγχάνει τους στόχους απόδοσης που καθορίζονται από τους ενδιαφερόμενους, αλλά και την πρόβλεψη τυχόν πιθανών προβλημάτων και την ταχεία αντίδραση σε αυτά.

Η νέα προδιαγραφή περιέχει υλικά που έχουμε ήδη αναπτύξει για το 2024, τα οποία θα κάνουν τα ελαστικά πιο ανθεκτικά χωρίς να επηρεάζουν καμία από τις άλλες τεχνικές παραμέτρους ή τη συμπεριφορά τους στην πίστα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...