Σημαντικές απώλειες για τις Rivian, Fisker και Lucid κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους

Σχετικά άρθρα

Fisker, Lucid, Rivian. Εκτός πως και οι τρεις είναι νεοσύστατες εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχουν ακόμη ένα κοινό. Και οι τρεις, είχαν υψηλές αποτιμήσεις όταν μπήκαν στο χρηματιστήριο, παρότι δεν είχαν ξεκινήσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων και πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η Fisker υπέβαλε μια δημόσια εγγραφή στα τέλη του 2020 με την αποτίμηση της να έφτασε στα 8 δισ. δολάρια, αλλά σήμερα η χρηματιστηριακή αξία της ανέρχεται στα 2,07 δισ. δολάρια.

Το καλοκαίρι του 2021 η Lucid μπήκε στο χρηματιστήριο με αποτίμηση 91 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τη σημερινή της χρηματιστηριακή αξία να είναι στα 12,91 δισ. δολάρια. Η Rivian αποτιμήθηκε στα 121 δισ. δολάρια και πλέον η χρηματιστηριακή της αξία είναι στα 12,5 δισ. δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα η Lucid ανέφερε ζημίες μεγαλύτερες των 779 εκατομμυρίων δολαρίων τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, σε σύγκριση με τις ζημίες άνω των 81 εκατομμυρίων δολαρίων που ανέφερε το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Τα ταμειακά της αποθέματα μειώθηκαν στα 900 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα περισσότερα από 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια που αναφέρθηκαν στα τέλη του 2022. Η εταιρεία είπε επίσης ότι σχεδίαζε να παράγει φέτος περισσότερα από 10.000 αυτοκίνητα, στο χαμηλότερο άκρο της προηγούμενης εκτίμηση της.

Η Fisker ανέφερε ζημιές 120 εκατομμυρίων δολαρίων τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, λέγοντας πως είδε τα ταμειακά της αποθέματα να μειώνονται κατά 84 εκατ. δολάρια. Επίσης, η εταιρεία μείωσε τον φετινό στόχο παραγωγής μεταξύ 32.000 και 36.000 αυτοκινήτων, από 42.400 που προέβλεπε προηγουμένως.

Η Rivian από τη πλευρά της, ανέφερε απώλειες 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, κλείνοντας το τρίμηνο με περίπου 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κοντά στη πτώχευση η Fisker

Η Fisker ενδέχεται να χρειαστεί να υποβάλει αίτηση πτωχευτικής προστασίας εντός 30 ημερών, εάν δεν λάβει επαρκή ελάφρυνση από τους πιστωτές της και αρκετή...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Η Rivian προχωρά σε νέες απολύσεις

Η Rivian συνεχίζει τις απολύσεις προσωπικού στη προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την επιβραδυνόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρία έκανε γνωστό πως θα απολύσει...