Η Ford αποκάλυψε χθες στην εκδήλωση Bring On Tomorrow Live στην Κοπεγχάγη της Δανίας το νέο της όραμα για να κάνει τη διερεύνηση των δυνατοτήτων, τη δοκιμή, την αγορά και την ιδιοκτησία των προϊόντων της όχι μόνον απλούστερη, αλλά και πιο ευχάριστη -αρχής γενομένης από τα ηλεκτρικά της οχήματα.

Η εταιρεία, σε συνεργασία με τους αντιπροσώπους της σε όλη την Ευρώπη, επανασχεδιάζει πλήρως το “ταξίδι” των πελατών προς την ιδιοκτησία ενός ηλεκτρικού οχήματος (EV), με online πρόσβαση και σημεία επαφής διαθέσιμα σε κάθε βήμα της διαδικασίας.

Η νέα προσέγγιση εισάγει διαδικτυακούς εκθεσιακούς χώρους και εικονικές δοκιμαστικές διαδρομές για την εξερεύνηση προϊόντων και υπηρεσιών. Αποφάσεις θα λαμβάνονται ευκολότερα με διαφανή τιμολόγηση, και θα μπορείς να εξατομικεύσεις την παράδοση του οχήματός, να έχεις πρόσβαση στη φόρτιση και να κανονίζεις την παραλαβή και την παράδοση του οχήματος για σέρβις με μερικά κλικ στο smartphone σου.

Η εταιρεία θα φέρει στην Ευρώπη 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2024, συμπεριλαμβανομένου του νέου E-Tourneo Courier.

Η νέα γενιά καταναλωτών έχει αναπτύξει μία νέα νοοτροπία όσον αφορά την αγορά ενός αυτοκινήτου – εμπνευσμένη από τις διαδικτυακές εμπειρίες αγορών και τόσο προοδευτική όσο και τα οχήματα που θέλουν να έχουν στην κατοχή τους. Η έρευνα δείχνει ότι το 91% των πελατών προτιμούν να αγοράζουν online αν η διαδικασία είναι απρόσκοπτη.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το 77% των αγοραστών αυτοκινήτων προτιμούν σταθερές τιμές, ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων πόσο θα πληρώσουν και για τι. Γι’ αυτό η Ford κάνει ήδη το παζάρι παρελθόν για τους πελάτες στην Ολλανδία με διαφανή τιμολόγηση. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει το “μοντέλο πρακτορείου” σε όλη την Ευρώπη, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες θα λαμβάνουν μια σταθερή τιμή είτε πραγματοποιούν αγορές online είτε στο κατάστημα της επιλογής τους.