Ο αντιπρόεδρος της Ferrari και γιος του θρυλικού ιδρυτή Enzo, ο Piero Ferrari, αποκάλυψε πως η ιταλική ομάδα προσπάθησε ανεπιτυχώς στο παρελθόν να δελεάσει τον Adrian Newey προκειμένου να αφήσει την Red Bull και να ντυθεί στα κόκκινα.

Όπως είπε ο Piero Ferrari ο Βρετανός απέρριψε προτάσεις τόσο του Jean Todt, όσο και του Luca di Montezemolo την περίοδο μεταξύ 1999 και 2004, επειδή δεν ήθελε να μετακομίσει από το σπίτι του στην Αγγλία.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ferrari δώρισε 1 εκατ, ευρώ στην Υπηρεσία Περιφερειακής Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας της Εμίλια-Ρομάνια, συμμετέχοντας στην περιφερειακή εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, εξαιτίας των πλημυρών, που προκάλεσαν ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει τη ζωή σε 14 ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι είναι πλέον άστεγοι.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν, με το συντονισμό των τοπικών αρχών, για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που πλήττονται από τις πρόσφατες πλημμύρες, με ιδιαίτερη έμφαση σε έργα ανάκαμψης του περιβάλλοντος και διαχείρισης της υδρογεωλογικής αστάθειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna δήλωσε:

Σε δύσκολες στιγμές, η Ferrari ήταν πάντα δίπλα στην κοινότητά της. Θέλαμε να παρέχουμε μια συγκεκριμένη και άμεση απάντηση στις πιο επείγουσες ανάγκες του πληθυσμού της Εμίλια-Ρομάνια, που έχει δοκιμαστεί από μια σοβαρή περιβαλλοντική καταστροφή.

Με τον συντονισμό των τοπικών αρχών, στις οποίες εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για τον ακούραστο έργο τους, αυτή η βοήθεια θα φέρει άνεση και μια αντιληπτή ένδειξη αλληλεγγύης από την ολόκληρη οικογένεια της Ferrari.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Fred Vasseur, δήλωσε σχετικά:

Εκ μέρους όλων των εργαζομένων στη Scuderia Ferrari θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη συμπαράστασή μας σε όλους όσους επλήγησαν από αυτή την τρομερή τραγωδία.

Η Εμίλια-Ρομάνια είναι η πατρίδα μας και είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε τι περνάει ο κόσμος αυτή τη στιγμή.