Το Rimac Nevera στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Η Rimac έχει πάει ένα Nevera σε δοκιμές στο Nurburgring και αμέσως φούντωσαν οι φήμες πως θα δοκιμάσει να πετύχει νέο ρεκόρ γύρου. Το κροατικό hypercar παίρνει κίνηση από 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, που αποδίδουν 1.914 άλογα με 2.360 Nm ροπής και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,82 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 4,42 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 9,23 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 412 χλμ/ώρα, ενώ το 400αρι το κάνει σε 8,26 δευτερόλεπτα, παρότι το βάρος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 2.150 κιλά.

Υπάρχουν 7 προγράμματα οδήγησης, τα Sport, Drift, Comfort, Range, Track και δύο προσαρμοσμένες λειτουργίες που επιτρέπουν στον οδηγό να συνδυάζει διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Διαθέτει μια υγρόψυκτη μπαταρία λιθίου/νικελίου/μαγγανίου, χωρητικότητας 120 kWh (6.960 κελιά), με την αυτονομία του να ανέρχεται στα 550 χλμ στον κύκλο δοκιμών WLTP. Η μπαταρία υποστηρίζει ταχυφόρτιση 500 kW και έτσι μέσα σε 19 λεπτά μπορεί να φορτίσει κατά 80%.

Η θέση της μπαταρίας είναι χαμηλό και στο κέντρο του πατώματος του αυτοκινήτου που συμβάλλει σε ένα εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας εξαιρετικής κατανομής βάρους εμπρός/πίσω (48/52), για την καλύτερη δυνατή ισορροπία στον χειρισμό του αυτοκινήτου. Η μπαταρία προσθέτει 37% δομική ακαμψία στο monocoque carbon πλαίσιο.

Τα φρένα έχουν την υπογραφή της Brembo και διαθέτουν carbon-κεραμικούς δίσκους 390 mm με εξαπίστονες δαγκάνες. Η Nevera ισχυρίζεται ότι παρέχει την υψηλότερη χρήση αναγεννητικής πέδησης οποιουδήποτε αυτοκινήτου παραγωγής διασκορπίζοντας κινητική ενέργεια μέσω των φρένων τριβής όταν η θερμοκρασία της μπαταρίας πλησιάζει τα θερμικά της όρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ολοκαίνουργια Corvette Z06 έπεσε από ανυψωτικό

Μια ολοκαίνουργια Chevrolet Corvette Z06 υπέστη σημαντικές ζημιές όταν για άγνωστο λόγο έπεσε από το ανυψωτικό που βρισκόταν κατά τη διάρκεια της τελικής επιθεώρησης...

Ποιο ελαστικό τεσσάρων εποχών είναι το καλύτερο;

Ο Jonathan Benson του Tyre Reviews μας δείχνει ένα ακόμη συγκριτικό ελαστικών, που συγκρίνει 10 ελαστικά τεσσάρων εποχών, τα Michelin CrossClimate 2, Goodyear Vector...

Σπάνια αυτοκίνητα εκατομμυρίων βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε αποθήκη

Αυτή η συλλογή αυτοκινήτων ενδεχομένως να είναι το μεγαλύτερο "barn find" που έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια, μιας και τα αυτοκίνητα που για χρόνια...