Στο Le Mans τα αποκαλυπτήρια της νέας αγωνιστικής Ford Mustang GT3

Σχετικά άρθρα

Η Ford μόλις έκανε γνωστό ότι -στο πλαίσιο του φετινού 24ωρου αγώνα στο Le Mans- θα αποκαλύψει την πολυαναμενόμενη νέα αγωνιστική Mustang GT3. Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023 στο περίπτερο της εταιρείας στο Centennial Village, με τη Ford να συμμετάσχει από το 2024 τόσο στο πρωτάθλημα IMSA, όσο και στο WEC.

Το αγωνιστικό θα αναπτυχθεί ως κοινό project μεταξύ της Ford Performance και του μακροχρόνιου αγωνιστικού της συνεργάτη, Multimatic Motorsports, με την τελευταία να τρέχει με δύο αυτοκίνητα στο πρωτάθλημα IMSA Sportscar Championship GTD Pro, ως εργοστασιακή συμμετοχή. Την ευθύνη για τη συμμετοχή της στους αγώνες θα αναλάβει μια τρίτη ομάδα στο WEC και στο Le Mans, το όνομα της οποίας επίσης θα ανακοινωθεί στις 9 Ιουνίου.

Η νέα αγωνιστική Mustang GT3 θα τροφοδοτείται από τον 5,0-λιτρο V8 κινητήρα (Coyote) της Ford, ο οποίος θα αναπτυχθεί από τη Ford Performance και θα κατασκευάζεται από την M-Sport στην Αγγλία. Ο Joey Hand, ένας από τους νικητές στην κατηγορία GTE Pro του 2016 στο Le Mans με Ford GT, θα είναι ένας από τους οδηγούς δοκιμών για το νέο project.

H νέα Mustang GT3 θα διαθέτει μια bespoke Short-Long Arm ανάρτηση εμπρός και πίσω, transaxle κιβώτιο ταχυτήτων τοποθετημένο πίσω, αμάξωμα από carbon, καθώς και ένα μοναδικό αεροδυναμικό πακέτο.

Μαζί με τη Mustang GT3 στο περίπτερο της εταιρείας θα παρευρεθούν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford, Jim Farley και ο διευθύνων σύμβουλος του WEC, Frederic Lequien, μαζί με αρκετούς άλλους καλεσμένους από το πρόγραμμα GT3, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων της Multimatic και της M-Sport καθώς και του Παγκόσμιου Διευθυντή της Ford Performance Motorsports, Mark Rushbrook.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...