H Ferrari γιορτάζει την επιστροφή της στο Le Mans, τον αγώνα των αγώνων

Σχετικά άρθρα

Ο αγώνας των 24 ωρών του Le Mans είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλώς ένας αγώνας αντοχής. Είναι ένα απεριόριστο βασίλειο όπου ο θρίαμβος μεταμορφώνει τα άτομα σε θρύλους, καθώς περιηγούνται σε έναν αγώνα ενάντια στους αντιπάλους τους και τους δικούς τους περιορισμούς, μάχονται συνεχώς ενάντια στους κινδύνους, ενώ θέτουν νέες προκλήσεις στην αξιοπιστία και την απόδοση.

Είναι το μέρος όπου μύθοι, θρύλοι, αναμνήσεις, προσωπικότητες και αυτοκίνητα έχουν αγωνιστεί από το 1923, προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες θεατές, προσφέροντας συγκινήσεις, όνειρα και αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στα χρονικά της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η ιστορία της Ferrari στο Le Mans συνοδεύεται με επιτυχίες, που χρονολογούνται από το 1949 και την 166 MM Barchetta Touring που οδήγησαν οι Luigi Chinetti και Lord Selsdon, με τη Ferrari να έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε 38 περιπτώσεις, με εννέα συνολικά νίκες και 29 νίκες σε κατηγορίες.

Η ιστορία αναμένεται να επαναληφθεί μετά από 50 χρόνια αναμονής, καθώς η ιταλική εταιρία επιστρέφει στο Le Mans με το 499P. Ο φετινός 24ωρος αγώνας θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...