Vasseur: Η Ferrari μπορεί να δώσει μάχη με την Mercedes όταν λύσουμε τα προβλήματα συνέπειας

Σχετικά άρθρα

Ο Frederic Vasseur επιμένει πως η ομάδα του Maranello μπορεί να παλέψει με τη Mercedes μόλις ξεπεράσει τα προβλήματα συνέπειας που έχει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το φετινό μονοθέσιο της Ferrari έχει δείξει πως είναι γρήγορο στις κατατακτήριες, αλλά στον αγώνα η απόδοση του δεν είναι εφάμιλλη.

Νομίζω ότι μόλις ξεκλειδώσουμε την κατάσταση με την συνέπεια, μπορούμε να φανταστούμε να παλεύουμε μαζί τους [Mercedes] σε όλο τον αγώνα. Η Red Bull να είναι μια άλλη ιστορία, ειδικά με τον [Max] Verstappen. Εξακολουθεί να είναι πολύ πιο γρήγορη από εμάς στις κατατακτήριες, πολύ πιο γρήγορη από εμάς στον αγώνα.

Η Mercedes έχει φέρει αναβαθμίσεις που δείχνουν πως δεν κοιμούνται. Μεταξύ Μαϊάμι και Μονακό παρουσίασαν μια νέα μεγάλη αναβάθμιση. Αλλά αυτό που μπορούμε να δούμε από την πλευρά μας είναι ότι αυτό που φέραμε στη Βαρκελώνη αποδίδει καρπούς όσον αφορά τις καθαρές επιδόσεις. Και η Mercedes και εμείς έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά πιθανώς σε ότι αφορά την απόδοση.

Είμαστε πιθανώς λίγο πιο γρήγοροι στις κατατακτήριες, αλλά πολύ ασυνεπείς στον αγώνα. Αν ρίξετε μια ματιά στο Μαϊάμι, νομίζω ότι το πρώτο stint του Carlos ήταν καλό. Και το δεύτερο stint ήταν πολύ κακό.

Κάναμε ένα βήμα μπροστά όσον αφορά τις δυνατότητες. Σε ρυθμό κατατακτηρίων τουλάχιστον καταφέραμε να βάλουμε τον Carlos στην πρώτη σειρά, ένα βήμα πιθανώς πως τα μπροστά. Στον αγώνα θα μπορούσατε να θεωρήσετε ότι κάναμε ένα βήμα μπροστά σε σύγκριση με την Aston Martin, αλλά δεν είναι αρκετό.

Έχουμε ακόμα μεγάλη διαφορά όσον αφορά τις επιδόσεις με τη Mercedes, τα προσόντα στον αγώνα. Εκεί πρέπει να δώσουμε όλη την εστίαση μας αν θέλουμε να επιστρέψουμε και να έχουμε καλούς αγώνες την Κυριακή, ώστε να κερδίζουμε βαθμούς.

Ο Vasseur παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο για τη Ferrari να κρίνει πως θα κάνει το μονοθέσιο πιο ανταγωνιστικό.

Είναι πραγματικά δύσκολο να έχουμε μια πρόβλεψη από πίστα σε πίστα, που θα έχουμε επιδόσεις και που όχι. Ξεκινάμε τώρα να έχουμε καλύτερη εικόνα για το μονοθέσιο. Νομίζω ότι δεν σχετίζεται με τη χάραξη της πίστας ή με την άσφαλτο. Το Μαϊάμι ήταν τελείως διαφορετικό τουλάχιστον στην άσφαλτο, και είχαμε ακριβώς την ίδια εικόνα μεταξύ των κατατακτηρίων και του αγώνα. Η Mercedes είναι μια καλή αναφορά γιατί έφερε ένα μεγάλο πακέτο στο Μονακό και η διαφορά ήταν σχεδόν η ίδια. Νομίζω ότι κάναμε ένα βήμα μπροστά, αλλά δεν υπάρχει συνέπεια στις επιδόσεις του μονοθεσίου μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...