Ford Mustang GT3

Σχετικά άρθρα

Η Ford παρουσίασε την Mustang GT3, το νέο της αγωνιστικό που θα συμμετάσχει στον πιο εμβληματικό αγώνα αντοχής στον κόσμο, αυτόν των 24 ωρών του Le Mans τον Ιούνιο του 2024.

Η αγωνιστική Mustang GT3, η οποία βασίζεται στη νέα Mustang Dark Horse, παρουσιάστηκε σήμερα στην παραμονή του 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Mans, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων του. Με την παρουσίαση αυτή, η Ford εισάγει επίσημα τη Mustang στην παγκόσμια κατηγορία FIA GT3.

Η αγωνιστική Mustang υιοθετεί μια τολμηρή, πολύχρωμη νέα εμφάνιση που υπογράφει ο Troy Lee, ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο. Η θρυλική Mustang GT3 αποτελεί την πρώτη ενασχόληση του Lee με αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ford.

Η Multimatic, η οποία κατασκεύασε το Ford GT, συμμετείχε στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Ford GT και θα βοηθήσει στην κατασκευή και υποστήριξη των Mustang GT3, ενώ η M-Sport, ο επί σειρά ετών συνεργάτης της Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και δύο φορές Πρωταθλήτρια Ομάδα, θα συναρμολογεί τους κινητήρες V8 Coyote των 5,4 λίτρων που αναπτύχθηκαν από την Ford Performance και τροφοδοτούν αυτό το ισχυρό νέο pony της Ford.

Η αγωνιστική Mustang GT3 διαθέτει ειδική ανάρτηση με ανισομεγέθεις βραχίονες, κιβώτιο ταχυτήτων τοποθετημένο πίσω, πάνελ αμαξώματος από ανθρακονήματα, καθώς και ένα μοναδικό αεροδυναμικό πακέτο που αναπτύχθηκε για την επίτευξη των στόχων της κατηγορίας GT3.

Πριν τρέξει στο Le Mans το 2024, η Mustang GT3 θα αγωνιστεί σε διάφορες σειρές αγώνων της κατηγορίας GT3 σε όλο τον κόσμο στα χέρια ομάδων πελατών.

Η πρώτη, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα, είναι η Proton Competition. Με έδρα το Ehingen της Γερμανίας, η Proton σκοπεύει να συμμετάσχει με δύο Mustang GT3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, ξεκινώντας το 2024.

Η Ford Performance θα συμμετάσχει επίσης μέσω ενός εργοστασιακού αγωνιστικού προγράμματος με δύο Mustang GT3 στην κατηγορία GTD Pro της IMSA. Τη διαχείρισή του θα έχει η Multimatic Motorsports με αφετηρία το 2024 τον αγώνα Rolex 24 που πραγματοποιείται στην Daytona.

Η Mustang GT3 θα είναι διαθέσιμη και σε ιδιωτικές ομάδες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση για το Ford E-Transit

Η Ford Pro αποκάλυψε σήμερα μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range (Εκτεταμένης Αυτονομίας), ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού...

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...