Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις των Hyundai και Toyota λόγω παραπλανητικών ισχυρισμών φόρτισης

Σχετικά άρθρα

Η εποπτική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου ASA (Advertising Standards Authority) που παρακολουθεί τις διαφημίσεις απαγόρευσε τις διαφημίσεις των Hyundai Ioniq 5 και Toyota bZ4X λόγω παραπλανητικών ισχυρισμών σχετικά με τον χρόνο φόρτισης των μπαταριών τους.

Συγκεκριμένα η Hyundai ισχυρίστηκε ότι το Ioniq 5 μπορεί να φορτίσει από 10 έως 80% σε 18 λεπτά, ενώ η Toyota, με τη σειρά της, ισχυρίστηκε ότι το bZ4X μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε 30 λεπτά. Σύμφωνα με την ASA, αυτοί οι χρόνοι φόρτωσης είναι επιτεύξιμοι μόνο υπό βέλτιστες συνθήκες και επομένως είναι παραπλανητικοί.

Επιπλέον η ASA θεώρησε παραπλανητικούς τους ισχυρισμούς των δύο εταιριών που στις διαφημίσεις τους αναφέρουν πως είναι εύκολο κάποιος να βρει ταχυφορτιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γι’αυτούς τους λόγους απαγόρευσε την προβολή των σχετικών διαφημίσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Η ASA αναφέρει πως η ταχύτητα φόρτισης μιας μπαταρίας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως ο ταχυφορτιστής, η ηλικία, η κατάσταση και η θερμοκρασία της μπαταρίας, όπως και η εξωτερική θερμοκρασία.

ΠηγήThe Guardian

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...