Η Tesla επανάφερε το referral πρόγραμμα της στη Κίνα

Σχετικά άρθρα

Η Tesla ανακοίνωσε πως επαναφέρει το referral πρόγραμμα της στην Κίνα, προσφέροντας στους νέους αγοραστές των Model Y και Model 3 έκπτωση μετρητών 3.500 γουάν (442 ευρώ) εάν αναφέρουν μια σύσταση από έναν υπάρχοντα ιδιοκτήτη. Η Tesla πρόσθεσε επίσης ότι οι νέοι αγοραστές θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα Enhanced Autopilot για 90 ημέρες.

Παράλληλα, συνεχίζει την προσφορά που είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο για εκπτώσεις 7.000 γουάν (885 ευρώ) στους αγοραστές των Model S και Model X. Από την αρχή του έτους, όταν ξεκίνησε την μείωση των τιμών της στη Κίνα, η Tesla μείωσε τη βασική τιμή του Model 3 κατά 14% και αυτή του Model Y κατά 10%

Η Tesla προέβη στις παραπάνω ανακοινώσεις μόλις μια ημέρα αφότου δεσμεύτηκε με άλλες 15 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών Nio, Li Auto και Xpeng, για την αποφυγή της “μη φυσιολογικής τιμολόγησης” στο πλαίσιο των προσπαθειών για περιορισμό τέτοιων πρακτικών τιμολόγησης. Αυτή η προσπάθεια ερμηνεύτηκε ως “σήμα εκεχειρίας” στον πόλεμο τιμών που είχε απειλήσει την κερδοφορία ολόκληρης της βιομηχανίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen για την Κίνα, Ralf Brandstatter, δήλωσε σε ομιλία του τον περασμένο μήνα, σε εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Qiang, ότι η αγορά της Κίνας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα χαρακτηρίζεται από “υψηλές εκπτώσεις τιμών και ανθυγιεινό ανταγωνιστικό περιβάλλον”.

Η Tesla πούλησε 247.217 αυτοκίνητα στην Κίνα κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ένας αριθμός ρεκόρ. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό πωλήσεων από τότε που άρχισε να παραδίδει αυτοκίνητα από το εργοστάσιό της στη Σαγκάη στις αρχές του 2020. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων της Tesla που παράγονται στη Σαγκάη το δεύτερο τρίμηνο αντιπροσώπευαν πάνω από τις μισές παγκόσμιες παραδόσεις της.

Η μετοχή της εταιρείας έχει ανέβει σχεδόν 70% από τις αρχές Μαΐου, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν σε ενδείξεις ότι οι παγκόσμιες μειώσεις των τιμών και τα κίνητρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενίσχυαν τις πωλήσεις και στοιχηματίζουν πως η Tesla θα είναι σε θέση να σταθεροποιήσει τα περιθώρια κέρδους της με την πάροδο του χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μειώσεις τιμών από την Tesla και τους ανταγωνιστές αύξησαν τις πωλήσεις νωρίτερα φέτος στην Κίνα, αλλά αυτά τα κέρδη άρχισαν να επιβραδύνονται τους τελευταίους μήνες.

Το γεγονός αυτό ώθησε τις τοπικές αρχές να αναπτύξουν περισσότερα κίνητρα για τους αγοραστές, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών ελαφρύνσεων για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Tesla μείωσε τις τιμές των Model 3 και Model Y κατά 3% και 5% στην Ιαπωνία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...