Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του Nissan Micra. Το 2025 η νέα γενιά του, θα είναι μόνο ηλεκτρικό

Σχετικά άρθρα

Οι καιροί είναι δύσκολοι για τα αστικά αυτοκίνητα και τα μοντέλα του A και B-segment, και –μετά τον τερματισμό της παραγωγής του Ford Fiesta στις 7 Ιουλίου– σήμερα είναι η σειρά της πέμπτης γενιάς του Micra να αποσυρθεί με την αγορά, με τη Nissan να αφαιρεί το μοντέλο από τους τιμοκαταλόγους της σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στις αρχές Ιουλίου.

Αυτή η απόφαση συνδέεται κυρίως με τη μετατροπή του εργοστασίου της Renault στο Flins, του οποίου η παραγωγή αυτοκινήτων θα σταματήσει οριστικά το 2024 με την κατάργηση του Renault Zoe.

Έτσι, η γκάμα της Nissan θα μείνει χωρίς το Micra -το οποίο κυκλοφόρησε το 2017- για δύο χρόνια, καθώς ο αντικαταστάτης του έχει προγραμματιστεί να βγει στην αγορά προς το τέλος του 2025.

Αυτός θα είναι αμιγώς ηλεκτρικός, και θα αποτελέσει το “αδερφό” μοντέλου του επερχόμενου Renault 5, με τη Nissan να δίνει τις πρώτες teaser φωτογραφίες του από τις αρχές του 2022.

Η έκτη γενιά του μοντέλου θα παράγεται στο εργοστάσιο της Renault στο Douai -μαζί με το νέο R5- και θα βασίζεται στην CMF-B EV πλατφόρμα. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πηγές, θα είναι διαθέσιμο με δύο ηλεκτροκινητήρες (e-PT100), απόδοσης 125 ίππων και 150 ίππων, με μια μπαταρία που θα έχει χωρητικότητα περίπου 45 με 52 kWh.

Διάβασε ακόμα

Νέα εποχή για τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi

ΠηγήL'Argus

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...