Μάθε με κάθε λεπτομέρεια πως λειτουργεί ο κινητήρας της Koenigsegg Gemera

Σχετικά άρθρα

Ο Jason Fenske από το κανάλι Engineering Explained στο YouTube, στο νέο του video εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια το πως λειτουργεί ο κινητήρας της Koenigsegg Gemera. Αυτός συνδυάζει τον V8 twin-turbo κινητήρα 5.000 κ.εκ και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η Koenigsegg έχει αναπτύξει το Light Speed Tourbillon Transmission (LSTT) κιβώτιο. Στη γλώσσα των ελβετικών μηχανικών ρολογιών, το “tourbillon” είναι ένα μηχανικό χαρακτηριστικό που κάνει ένα ρολόι πιο ακριβές. Σύμφωνα με την σουηδική εταιρία, η εκ νέου επεξεργασία του LST, το έκανε μικρότερο, ελαφρύτερο και καλύτερο.

Παράλληλα η εταιρία ανέπτυξε έναν νέο ηλεκτροκινητήρα που τον ονομάζει Dark Matter. Ως ο πρώτος εξαφασικός κινητήρας αυτοκινήτου στον κόσμο, αποδίδει 800 ίππους και 1.250 Nm ροπής και οι αγοραστές έχουν την επιλογή να συνδυάσουν τον κινητήρα αυτόν είτε με τον twin-turbo τρικύλινδρο κινητήρα 2.000 κ.εκ, είτε με τον V8 κινητήρα.

Ο twin-turbo τρικύλινδρος κινητήρας 2.000 κ.εκ. σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν 1.400 άλογα με 1.850 Nm ροπής, με την Gemera να εξοπλίζεται με τετρακίνηση, σύστημα τετραδιεύθυνσης και torque vectoring.

Χάρη στο νέο ελαφρύτερο σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης και τη βελτιστοποιημένη χρήση τρικύλινδρου κινητήρα με το LSTT κιβώτιο, η επιτάχυνση και οι επιδόσεις της Gemera έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση το πρωτότυπο.

Με τον V8 κινητήρα, η απόδοση του συνόλου ανέρχεται στα 2.300 άλογα και στα 2.750 Nm ροπής, με τα 1.500 άλογα να παράγονται από τον V8 κινητήρα και τα 800 από τον ηλεκτροκινητήρα.

Η Koenigsegg θα ξεκινήσει την παραγωγή της Gemera στα τέλη του 2024, με τις πρώτες παραδόσεις της να γίνονται εντός του 2025.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πιάστηκε να κινείται με 251 χλμ/ώρα στην Ε.Ο Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου δημοσίευσε ένα video στο οποίο μας δείχνει το πως η αστυνομία, μέσω των φωτογραφικού ραντάρ που υπάρχουν...

Το μοναδικό 5ρότορο αυτοκίνητο του κόσμου ακούγεται επικά

Ο Mad Mike Whiddett είναι ένας επαγγελματίας οδηγός που συμμετέχει σε αγώνες drift και έχει μεγάλο πάθος στους περιστροφικούς κινητήρες. Γι'αυτό το νέο του...

Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer του Grand Thief Auto 6

Η Rockstar Games κυκλοφόρησε το πρώτο trailer του Grand Theft Auto 6. Το "Trailer 1", μας δείχνει τα απίστευτα next-gen γραφικά του νέου παιχνιδιού,...