Η Tesla μείωσε ξανά τις τιμές του Model Y στην Κίνα

Σχετικά άρθρα

Παρότι η Tesla είχε συμφωνήσει να μην προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις των τιμών των μοντέλων της στη Κίνα, η εταιρία ανακοίνωσε νέα μείωση των τιμών δύο εκδόσεων του Model Y.

Συγκεκριμένα, η Tesla μείωσε τις αρχικές τιμές των εκδόσεων Long Range και Performance κατά 14.000 γουάν (ήτοι 1.770 ευρώ). Η αρχική τιμή του Model Y Long Range μειώνεται 4,5% στα 299.900 γουάν (37.870 ευρώ) και η αρχική τιμή του Model Y Performance είναι τώρα 349.900 γουάν (44.185 ευρώ), μειωμένη κατά 3,8%.

Στην ανακοίνωσή της η Tesla ανέφερε επίσης ότι θα προσφέρει ασφαλιστικές επιδοτήσεις στην Κίνα ύψους 8.000 γουάν για αγοραστές Model 3 βασικών εκδόσεων με κίνηση στους πίσω τροχούς στο διάστημα μεταξύ 14 Αυγούστου και 30 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτές τόνισαν πως οι νέες μειώσεις των τιμών της Tesla οφείλονται στο γεγονός πως οι πωλήσεις της εταιρίας στην Κίνα μειώθηκαν κατά 31,4% τον Ιούλιο συγκριτικά με τον Ιούνιο, στις 64.285 μονάδες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας (CPCA – China Passenger Car Association), σημειώνοντας την πρώτη πτώση από μήνα σε μήνα από τον Δεκέμβριο.

Οι μειώσεις ακολουθούν και τις κινήσεις της Zeekr, η οποία την περασμένη εβδομάδα μείωσε τις τιμές των μοντέλων της έως και 37.000 γουάν, καθώς και τις κινήσεις της Zhejiang Leapmotor Technologies, η οποία προχώρησε σε εκπτώσεις έως και 20.000 γουάν στις αρχές του μήνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla σταμάτησε να δέχεται κρατήσεις για το Cybertruck

Στις 30 Νοεμβρίου η Tesla έχει προγραμματίσει μια εκδήλωση για την παράδοση των πρώτων Cybertruck στους πελάτες της, και στο micro-site του μοντέλου δείχνει...

Η Tesla επιβεβαίωσε ότι το νέο Model 3 Performance είναι καθ’ οδόν

Στις αρχές του φθινοπώρου η Tesla αποκάλυψε την ανανεωμένη έκδοση του Model 3, με το μοντέλο να είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: τη βασική,...

Η επόμενη BMW M3 θα είναι και ηλεκτρική και θα ονομάζεται iM3

Η BMW προχώρησε στη καταχώρηση του ονόματος iM3, με το όνομα να χρησιμοποιείται στην επόμενη γενιά της M3 που θα είναι διαθέσιμη και ως...