Η Tesla μείωσε ξανά τις τιμές του Model Y στην Κίνα

Σχετικά άρθρα

Παρότι η Tesla είχε συμφωνήσει να μην προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις των τιμών των μοντέλων της στη Κίνα, η εταιρία ανακοίνωσε νέα μείωση των τιμών δύο εκδόσεων του Model Y.

Συγκεκριμένα, η Tesla μείωσε τις αρχικές τιμές των εκδόσεων Long Range και Performance κατά 14.000 γουάν (ήτοι 1.770 ευρώ). Η αρχική τιμή του Model Y Long Range μειώνεται 4,5% στα 299.900 γουάν (37.870 ευρώ) και η αρχική τιμή του Model Y Performance είναι τώρα 349.900 γουάν (44.185 ευρώ), μειωμένη κατά 3,8%.

Στην ανακοίνωσή της η Tesla ανέφερε επίσης ότι θα προσφέρει ασφαλιστικές επιδοτήσεις στην Κίνα ύψους 8.000 γουάν για αγοραστές Model 3 βασικών εκδόσεων με κίνηση στους πίσω τροχούς στο διάστημα μεταξύ 14 Αυγούστου και 30 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτές τόνισαν πως οι νέες μειώσεις των τιμών της Tesla οφείλονται στο γεγονός πως οι πωλήσεις της εταιρίας στην Κίνα μειώθηκαν κατά 31,4% τον Ιούλιο συγκριτικά με τον Ιούνιο, στις 64.285 μονάδες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας (CPCA – China Passenger Car Association), σημειώνοντας την πρώτη πτώση από μήνα σε μήνα από τον Δεκέμβριο.

Οι μειώσεις ακολουθούν και τις κινήσεις της Zeekr, η οποία την περασμένη εβδομάδα μείωσε τις τιμές των μοντέλων της έως και 37.000 γουάν, καθώς και τις κινήσεις της Zhejiang Leapmotor Technologies, η οποία προχώρησε σε εκπτώσεις έως και 20.000 γουάν στις αρχές του μήνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...