Τα ηλεκτρικά κάρτ πιθανό αγώνισμα στην Ολυμπιάδα του 2028

Σχετικά άρθρα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι τα πιο σημαντικά γεγονότα στον διεθνή αθλητισμό. Με ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό άνω των τριών δισεκατομμυρίων τηλεθεατών, ο αντίκτυπος της προσθήκης ενός αθλήματος στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα δεν μπορεί να υποτιμηθεί και τα κυβερνητικά όργανα ασκούν έντονες πιέσεις προκειμένου αθλήματα να μπουν στη διοργάνωση που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Το 2028, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θα μπορούσε να έχει την πρώτη του επίσημη παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με το Reuters , η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες απέχει μόνο λίγες εβδομάδες από την απόφαση για το ποια αθλήματα θα προστεθούν στην υποχρεωτική λίστα των 28 βασικών αθλημάτων.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι στη σύντομη λίστα μαζί με το μπέιζμπολ/σόφτμπολ, το breakdancing, το κρίκετ, το flag football, το λακρός, το καράτε, το kickboxing και το σκουός. Μετά τη λήψη της απόφασης, αυτή θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή τον Οκτώβριο.

Δεν είναι απολύτως σαφές ποια μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού θα είναι στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Ωστόσο, όλα τα σημάδια δείχνουν προς τα ηλεκτρικά καρτ. Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτων (FIA), το διεθνές όργανο διοίκησης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πιέζει για τη συμπερίληψη του καρτ στους Ολυμπιακές Αγώνες από το 2018.

Τα ηλεκτρικά καρτ συμπεριλήφθηκαν ως ανεπίσημο γεγονός επίδειξης στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Οι μηχανοκίνητοι αγώνες έχουν παρουσιαστεί τεχνικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες μια φορά στο παρελθόν. Ο αγώνας Παρίσι-Τουλούζη-Παρίσι και μερικοί άλλοι αγώνες διεξήχθησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1900 στο Παρίσι παράλληλα με την Παγκόσμια Έκθεση. Ενώ οι τερματίσαντες στο βάθρο έλαβαν μετάλλια για τις προσπάθειές τους, η ΔΟΕ αναδρομικά δεν έχει αναγνωρίσει εάν οι αγώνες ήταν ή όχι επίσημα μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ωστόσο, εάν τελικά τα ηλεκτρικά καρτ μπουν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες του 2028, οι νικητές των αγώνων θα πάρουν μετάλλια και θα θεωρούνται Ολυμπιονίκες.

[Photos credit: depositphotos.com]

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...