Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Hyundai Kona Electric στην Τσεχία

Σχετικά άρθρα

Η Hyundai ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη παραγωγής της δεύτερης γενιάς του αμιγώς ηλεκτρικού Kona στο εργοστάσιό της που εδρεύει στην Τσεχία. Η κορεάτικη εταιρία σκοπεύει να κατασκευάσει περισσότερα από 21.000 Kona Electric μέχρι τα τέλη του 2023, νούμερο που θα αντιπροσωπεύει το 15% της συνολικής παραγωγής του εργοστασίου, ενώ άλλα 50.000 θα κατασκευαστούν το επόμενο έτος.

Η εταιρία αναφέρει ότι ανέπτυξε πρώτα τη δεύτερη γενιά του Kona ως αμιγώς ηλεκτρικό και είναι μέρος της στρατηγικής ταχείας ηλεκτροκίνησης που έκανε γνωστή η Hyundai τον Μάρτιο του 2022, η οποία θα φέρει στην αγορά 11 νέα ηλεκτρικά έως το 2030.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου Kona προσφέρεται με δύο χωρητικότητες για την μπαταρία του, την Standard Range και Long Range. Η πρώτη διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 115 kW (156 ίππους) με 255 Nm ροπής που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 48,4 kWh, με την αυτονομία να ανακοινώνεται στα 360 χλμ.

Η Long Range έκδοση διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 160 kW (218 ίππους) με 255 Nm ροπής, που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 65,4 kWh, η οποία χαρίζει αυτονομία έως 514 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Το Kona Electric διαθέτει τεχνολογία 400V που επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από το 10% στο 80% σε 41 λεπτά, με χρήση ταχυφορτιστή. Το αυτοκίνητο έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,27 Cd, διαθέτει λειτουργία οδήγησης με ένα πεντάλ (i-PEDAL), καθώς και λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L).

Οι μπαταρίες του Kona Electric κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της LG Energy Solution στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Στη συνέχεια, οι μπαταρίες συναρμολογούνται στην τελική τους μορφή στο εργοστάσιο της Hyundai στη Τσεχία, σε μια εγκατάσταση δίπλα από τη γραμμή παραγωγής και όπου μέχρι το τέλος του 2021 παρήγαγε χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων.

Διάβασε ακόμα

Το νέο Hyundai Kona ήρθε Ελλάδα [Τιμές]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...