Με έως 660 άλογα η ανανεωμένη Porsche Panamera

Σχετικά άρθρα

Προς τα τέλη του τρέχοντος έτους η Porsche θα παρουσιάσει την ανανεωμένη έκδοση της Panamera που θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο και μεγαλύτερες πίσω πόρτες για να διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο των επιβατών των πίσω καθισμάτων. Το πλαίσιο θα γίνει πιο άκαμπτο, ενώ αλλαγές θα έχει η δομή του αμαξώματος, το σύστημα μετάδοσης κίνησης και το λογισμικό.

Στο εσωτερικό θα υπάρχει νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, οθόνη αφής 10,9″ και μια οθόνη αντίστοιχης διάστασης στη πλευρά του συνοδηγού -πρόσθετος εξοπλισμός- μέσω της οποίας ο συνεπιβάτης μπορεί να ελέγξει το σύστημα πλοήγησης και τα πολυμέσα, ενώ μπορεί να προβάλει video ακόμη και όταν η Panamera κινείται, με την Porsche να τοποθετεί σε αυτή ειδικό φίλτρο που αποτρέπει την απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Επίσης θα εξοπλίζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης, αερανάρτηση, torque vectoring, με την plug-in υβριδική έκδοση Turbo E-Hybrid που θα αποδίδει 660 άλογα με 900 Nm ροπής. Αυτή θα συνδυάζει έναν αναβαθμισμένο V8 4,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, ενσωματωμένος στο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει κοντά στα 190 άλογα, 55 περισσότερα από τον τωρινό, με την μπαταρία να αυξάνεται από τις 17,9 kWh στις 25,9 kWh, προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία 85 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Η μπαταρία ζυγίζει 300 κιλά, 22 κιλά περισσότερο από τη προηγούμενη και φορτίζει με φορτιστή έως 11 kW. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 3,1 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 315 χλμ/ώρα.

Η βασική έκδοση θα φορά τον αναβαθμισμένο twin-turbo V6 κινητήρα 2,9 λίτρων που από τα 330 άλογα θα αποδίδει 358 άλογα και θα συνδυάζεται με βελτιωμένο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 5,2 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 291 χλμ/ώρα (από 270 χλμ/ώρα).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...