Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Bizzarrini Giotto

Σχετικά άρθρα

Η Bizzarrini έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του ολοκαίνουργιου hypercar που ετοιμάζει, με το όνομα αυτού να είναι Giotto. Πήρε το όνομά του από τον βιρτουόζο της μηχανικής και ιδρυτή της εταιρείας, Giotto Bizzarrini, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Μάιο σε ηλικία 96 ετών.

Το Giotto φέρει την σχεδιαστική υπογραφή του Giorgetto Giugiaro και του γιου του, Fabrizio, με το αυτοκίνητο να διαθέτει carbon αμάξωμα. Μηχανικά, ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο, πίσω από τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού. Η παραγωγή του θα γίνει σε συνεργασία με την Cosworth, ενώ η χωρητικότητα του είναι 6.626 κ.εκ., η ημερομηνία γέννησης του Giotto Bizzarrini, 6 Ιουνίου του 1926.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και οι δοκιμές του αυτοκινήτου έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2024, με τις παραδόσεις του να έχουν οριστεί για τις αρχές του 2026.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...