Η βιετναμέζικη VinFast ετοιμάζεται για την Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Μετά το λανσάρισμα της στην αγορά της Αμερικής, η VinFast ετοιμάζεται να κάνει διαθέσιμα τα αυτοκίνητα της και στην ευρωπαϊκή αγορά, θέλοντας να πουλήσει περίπου 3.000 ηλεκτρικά SUV μέχρι το τέλος του 2023.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Reuters, το πλάνο της VinFast είναι να κάνει διαθέσιμο το VF8 στη Γαλλία, την Γερμανία και την Ολλανδία, ενώ ορισμένα θα πουληθούν και στο Ισραήλ τους τελευταίους 3 μήνες του έτους.

Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, η εταιρία έπρεπε να πάρει τη σχετική έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρώπης, με τον CEO της βιετναμέζικης εταιρείας, Le Thi Thu Thuy, να αναφέρει ότι την έχει εξασφαλίσει, και ότι η Ευρώπη θα καταστεί η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για την VinFast, καθώς τα VF6, VF7 και VF9 θα κυκλοφορήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά το 2024.

Ο αρχικός προγραμματισμός ανέφερε ότι το λανσάρισμα της εταιρίας στην ευρωπαϊκή αγορά να έπρεπε να γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2022, αλλά η παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς και τα προβλήματα που επέφερε στην εφοδιαστική αλυσίδα καθυστέρησε τα πλάνα της VinFast στη Γηραιά Ήπειρο κατά 12 μήνες.

Κλείνοντας, το Reuters αναφέρει ότι η VinFast σχεδιάζει την είσοδό της σε 7 νέες αγορές της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης και της Ινδονησίας, στην οποία σκοπεύει να χτίσει ένα εργοστάσιο το 2026, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 30.000 με 50.000 οχημάτων. Σήμερα, το εργοστάσιο της εταιρίας βρίσκεται στο Βιετνάμ, στην πόλη Haiphong.

Διάβασε ακόμα

Η VinFast επενδύει 2 δισ. δολάρια για εργοστάσιο στην Αμερική

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Skyworth Skyhome. Ηλεκτρικό σεντάν από την Κίνα με έως 625 άλογα

Η Skyworth είναι θυγατρική της Skywell, μιας εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών από την Κίνα και πρόσφατα παρουσίασε το Skyhome, ένα ηλεκτρικό σεντάν που θα μπει...

Η BYD κατασκεύασε το 6.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 6.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...