Σταμάτησε προσωρινά η παραγωγή 4 μοντέλων της Maserati και του Fiat 500e λόγω μειωμένης ζήτησης

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis έκανε γνωστό πως και οι δύο γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της στο Mirafiori της Ιταλίας, έχουν σταματήσει αυτήν την εβδομάδα, με την παραγωγή να διακόπτεται ξανά από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης.

Η απόφαση για προσωρινή διακοπή της παραγωγής πρόκειται να επηρεάσει 2.400 εργαζόμενους που δεν θα πληρωθούν για εκείνες τις ημέρες. Το εργοστάσιο Mirafiori, που βρίσκεται στο Τορίνο, είναι υπεύθυνο για τέσσερα μοντέλα της Maserati: τα Ghibli, Quattroporte, GranTurismo και Levante, όπως και του ηλεκτρικού Fiat 500.

Η Stellantis θα σταματήσει την παραγωγή των Ghibli και Quattroporte τον Δεκέμβριο, με ένα νέο σεντάν να κυκλοφορεί το 2024 και να λειτουργεί ως αντικαταστάτης τους, όντας αμιγώς ηλεκτρικό. Η νέα γενιά της Levante θα κυκλοφορήσει το 2025.

Το ηλεκτρικό Fiat 500 ήταν το τρίτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2022, αλλά οι πωλήσεις του μειώθηκαν φέτος με την άφιξη νέων ανταγωνιστών και την αποδυνάμωση της ζήτησης για ηλεκτρικά σε όλη την Ευρώπη, εν μέσω υψηλότερου ενεργειακού κόστους και πληθωρισμού, καθώς και των ανησυχιών των καταναλωτών σχετικά με τις υποδομές φόρτισης και την αυτονομία τους.

Αναλυτές αναμένουν ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη θα επιβραδυνθούν για το υπόλοιπο του έτους. Το επόμενο έτος θα είναι σταθερές και θα επιστρέψουν σε ανάπτυξη μετά το 2025.

Ο όγκος πωλήσεων του 500e στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 1,7%, στις 41.217 τους πρώτους οκτώ μήνες. Ήταν το έκτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις της περιοχής κατά τη διάρκεια της περιόδου, πίσω από τα Tesla Model Y, VW ID.4, Tesla Model 3, VW ID.3 και MG4.

Η Fiat σχεδίαζε να κατασκευάσει περίπου 100.000 500e στο Mirafiori φέτος. Σύμφωνα με το συνδικάτο FIM, 47.000 μονάδες παρήχθησαν το πρώτο εξάμηνο, νούμερο αυξημένο κατά 21% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι πωλήσεις των μοντέλων της Maserati που κατασκευάζονται στο Miafiori έχουν υποχωρήσει στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις της Levante να έχουν μειωθεί κατά 65% τον Αύγουστο, στις 604 μονάδες. Σύμφωνα με το συνδικάτο FIM, η γραμμή συναρμολόγησης της Maserati στο Mirafiori είχε παύση 58 εργάσιμων ημερών το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Maserati αυξήθηκαν κατά 41%, στις 14.500 το πρώτο εξάμηνο, ενισχυμένες από τις πωλήσεις της Grecale, που κατασκευάζεται στο Cassino της Ιταλίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...