Ξεκινούν οι παραδόσεις του Cybertruck. Musk: H Tesla σκάβει τον τάφο της με αυτό

Σχετικά άρθρα

Μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής, η Tesla επιβεβαίωσε ότι οι πρώτες παραδόσεις του Cybertruck στους πελάτες της θα ξεκινήσουν στις 30 Νοεμβρίου.

Η είδηση ήρθε από το στόμα του Elon Musk κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου του έτους, με τον Musk να θέλει να κρατήσει χαμηλά τις προσδοκίες, τονίζοντας:

Θέλω απλώς να μετριάσω τις προσδοκίες για το Cybertruck. Είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, αλλά οικονομικά, θα χρειαστεί ένας χρόνος έως 18 μήνες για να γίνει σημαντικό και να συνεισφέρει θετικά στις ταμειακές ροές. Μακάρι να υπήρχε κάποιος τρόπος να ήταν διαφορετικά, αλλά αυτή είναι η καλύτερη εκτίμηση μου.

Η αρχική παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου της στο Τέξας θα είναι στις 125.000 μονάδες ετησίως, ενώ στόχος της Tesla είναι να αυξήσει την ετήσια παραγωγής στις 250.000 έως το 2025, με τον Musk να προσθέτει -προφανώς με το γνωστό του σαρκαστικό ύφος- ότι η Tesla σκάβει τον τάφο της με το Cybertruck.

Ο Musk “κατηγόρησε” τις εξαιρετικά καινοτόμες τεχνικές παραγωγής με τις οποίες θα συναρμολογείται το αμιγώς ηλεκτρικό pickup της Tesla, καθώς και το γεγονός ότι είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο -με την Tesla να έχει ιστορικά πρόβλημα με το λανσάρισμα των νέων προϊόντων.

Κλείνοντας, λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές για το Cybertruck, συμπεριλαμβανομένου του πόσο θα κοστίσει. Όταν αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2019, η Tesla είχε πει ότι η τιμή του θα ξεκινούσε από 39.900 δολάρια, ενώ η μεσαία έκδοση θα είχε τιμή από 49.900 δολάρια, και η κορυφαία έκδοση -με τρεις κινητήρες- θα κόστιζε από 69.900 δολάρια.

Αυτά τα στοιχεία τιμολόγησης εξαφανίστηκαν από το site της Tesla το 2021 και έκτοτε δεν έχει γίνει καμία αναφορά για την τιμολόγηση του μοντέλου. Ωστόσο, ο Musk τονίζει ότι η Tesla έχει δεχτεί περισσότερες από 1 εκατομμύριο παραγγελίες για το Cybertruck.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...