Η Volkswagen πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση για τις παραδόσεις του πιο ακριβού της Golf

Σχετικά άρθρα

Την τελευταία ημέρα του περασμένου Μαΐου, η Volkswagen παρουσίασε το Golf R 333, με την έκδοση -όπως μαρτυρά το όνομά της- να αποδίδει 333 άλογα και να βγαίνει σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 333 μονάδων.

Το Golf R 333 είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στη γερμανική αγορά και παρότι η τιμή του αγγίζει τα 76.410 ευρώ, έγινε sold out μέσα σε μόλις 8 λεπτά. Η τιμή του είναι σχεδόν 20.000 μεγαλύτερη από το Golf R Performance -που ξεκινά από τις 57.985 ευρώ, με την απλή έκδοση του Golf R να ξεκινά από τις 54.880 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν ότι αυτό είναι το πιο ισχυρό Golf που βγήκε ποτέ στην παραγωγή, καθώς και το πιο ακριβό. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Golf R 333 είναι πιο ακριβό από το τεχνικά ανώτερο Audi RS3 με τον ισχυρότερο 5κύλινδο εν σειρά κινητήρα του, με το απόλυτο hot hatch του Wolfsburg να έχει περίπου την ίδια τιμή με μια Porsche 718 Cayman S στη Γερμανία.

Για το λόγο αυτό, η Volkswagen προσκάλεσε μερικούς τυχερούς πελάτες της στο Autostadt του Wolfsburg για να παραλάβουν το νέο τους αυτοκίνητο. Πιο συγκεκριμένα, ο χώρος χρησίμευσε ως το προσωρινό σπίτι για περισσότερα από 20 Golf R 333, όλα βαμμένα στο Lime Yellow Metallic χρώμα, ενώ -επίσης, όλα- εξοπλίζονται με μαύρες Estoril ζάντες, 19 ιντσών, εξάτμιση της Akrapovic με τετραπλές απολήξεις και αυτόματο DSG κιβώτιο.

Κάτω από το καπό, υπάρχει 2,0-λιτρος TSI βενζινοκινητήρας, απόδοσης 333 ίππων και 420 Nm ροπής, που επιτρέπει στο τετρακίνητο μοντέλο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...