Η κόρη του Ken Block στην F1 Academy με την Williams

Σχετικά άρθρα

Η Williams Racing ανακοίνωσε πως η κόρη του αείμνησου Ken Block, Lia Block θα εκπροσωπήσει τη Williams Racing στη δεύτερη σεζόν της F1 Academy, αγωνιζόμενη με την ομάδα ART Grand Prix.

Η Lia Block έχει λάβει μέρος σε αγώνες rally, Extreme E και rallycross, με την 17χρονη να ξεκίνησε στα καρτ και στα rally όταν ήταν 11 ετών, με το ντεμπούτο της στην F1 Academy να σηματοδοτεί την πρώτη της πλήρη σεζόν σε αγώνες.

Η Lia πραγματοποίησε πρόσφατα σχετικές δοκιμές και μέχρι σήμερα έχει πολλές διακρίσεις στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με πιο αξιοσημείωτη τη νίκη στην κατηγορία Open Two-Wheel Drive του American Rally Association (ARA) 2023, ενώ έγινε η νεότερη πρωταθλήτρια στην ιστορία του ARA.

Ως μέρος της Williams Racing Driver Academy, η ομάδα θα υποστηρίξει την εκπαίδευση της Lia Block για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές της καθ’ όλη τη σεζόν της F1 Academy. Θα συνεργαστεί στενά με την ομάδα του Grove για να βελτιώσει τις δεξιότητές της, με πρόσβαση σε όλο το φάσμα της υποστήριξης της ακαδημίας της Williams.

Η Lia Block δήλωσε:

Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα γίνω μέλος της Ακαδημίας Οδηγών της Williams και θα αγωνιστώ στην F1 Academy το 2024! Αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ. Ανυπομονώ να αγκαλιάσω αυτή τη νέα εμπειρία και να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα.

Από την μεριά του, ο James Vowles, επικεφαλής της Williams Racing είπε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τη Lia στη Williams Racing ως οδηγό μας στην F1 Academy για το 2024. Η Lia έχει ήδη επιτύχει μια σημαντική καριέρα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, έχει απίστευτο φυσικό ταλέντο και τη νοοτροπία του πρωταθλητή και την αφοσίωση να έχει ένα πετυχημένο ταξίδι σε αγώνες μονοθεσίων. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί.

Ως ομάδα, δεσμευόμαστε στις κοινές προσπάθειες της Formula 1 και της F1 Academy για τη βελτίωση της γυναικείας εκπροσώπησης στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ανυπομονούμε να δουλέψουμε με τη Lia ως βασικό μέρος της Williams Racing Driver Academy.

Στόχος του F1 Academy είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη νεαρών γυναικών οδηγών προς τα ανώτερα κλιμάκια των διεθνών αγώνων μονοθέσιου. Το πρωτάθλημα βασίζεται σε μονοθέσια της Formula 4, αποτελείται από 5 ομάδες, με την κάθε μια να έχει από 3 μονοθέσια. Αυτό σημαίνει πως στο πρωτάθλημα αγωνίζονται 15 γυναίκες οδηγοί, με τις ομάδες να προέρχονται από τη Formula 2 και τη Formula 3.

Θα υπάρχουν 7 διοργανώσεις τη σεζόν, όπου σε κάθε διοργάνωση θα διεξάγονται τρεις αγώνες. Οι αγώνες θα γίνονται στα Σαββατοκύριακα των αγώνων της Formula 1 σε Σαουδική Αραβία, Μαϊάμι, Βαρκελώνη, Ολλανδία, Σιγκαπούρη, Κατάρ και Άμπου Ντάμπι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...