Η Lucid έχασε 443.000 δολάρια από κάθε αυτοκίνητο που πούλησε το 3ο τρίμηνο. Διέρρευσε το pickup της

Σχετικά άρθρα

Η Lucid έκανε γνωστά τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, ανακοινώνονταςπως κατασκεύασε 1.550 Air, παραδίδοντας τα 1.456 από αυτά στους πελάτες της. Με απώλειες τριμήνου 630,9 δισ. δολαρίων, σημαίνει πως η Lucid έχασε 433.310 δολάρια από κάθε αυτοκίνητο που παρέδωσε.

Το Air έχει αρχική τιμή 77.400 δολαρίων, με την Lucid να είχε ως στόχο να πουλήσει περίπου 14.000 Air το 2023, αλλά πλέον έχει μειώσει τις προσδοκίες της σε μόλις 8.500 μονάδες.

Το τρίτο τρίμηνο η Lucid ανέφερε μόλις 137,8 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και καθαρές ζημίες ύψους 630,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Κέρδη μειωμένα συγκριτικά από την αντίστοιχη περσινή περίοδο (195,5 εκατομμύρια δολάρια), με την εταιρία με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ να παρουσιάζει απώλειες 2,17 δισ. δολαρίων τους πρώτους 9 μήνες του 2023, σημαντικά υψηλότερες από τα 1,83 δισ. δολάρια που έχασε την ίδια περίοδο του 2022.

Η εταιρία ευελπιστεί πως με τον ερχομό του Gravity και με την έναρξη των πωλήσεων του Air Sapphire και της νέας βασικής έκδοσης Pure RWD του Air, αξίας 77.400 δολαρίων, θα καταφέρει να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας να ολοκληρώσουμε εγκαίρως τη σειρά Lucid Air με τις Pure RWD και Sapphire εκδόσεις, να μεταφέρουμε τη γενική συνέλευση στο εργοστάσιό μας Phase 2 στην Αριζόνα και να ανοίξουμε το πρώτο μας εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία. Αναγνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε για το ταξίδι των πελατών μας και τις παραδόσεις μας.

Την επόμενη εβδομάδα, ανυπομονούμε για την παγκόσμια πρεμιέρα του Lucid Gravity, του εκπληκτικού μας οχήματος που θα επαναπροσδιορίσει το ηλεκτρικό SUV. Το Gravity παραμένει σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει η παραγωγή στα τέλη του 2024,

δήλωσε ο Peter Rawlinson, Διευθύνων Σύμβουλος και CTO της Lucid.

Η έκθεση του τρίτου τριμήνου αναφέρει επίσης ότι η Lucid έχει περίπου ρευστότητα 5,5 δισ. δολαρίων, ενώ σχεδιάζει και ένα pickup, με ένα mockup πήλινο μοντέλο του να φωτογραφίζεται πρόσφατα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...