Η Ferrari φημολογείται πως προσφέρει πενταετές συμβόλαιο στον Leclerc και μονοετές στον Sainz

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με την ιταλική La Gazzetta dello Sport η Ferrari έχει προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Charles Leclerc, διάρκειας 5 ετών, δεσμεύοντάς τον έως το τέλος του 2029, με ετήσιες απολαβές 50 εκατ. ευρώ, τα διπλάσια από το τρέχον συμβόλαιο του Μονεγάσκου με την Scuderia, συμβόλαιο που όπως και του Carlos Sainz ολοκληρώνεται στα τέλη του 2024.

Εάν ισχύει το ποσό, ο Leclerc θα έχει τις ίδιες απολαβές με τον Max Verstappen, με το συμβόλαιο να περιλαμβάνει επίσης και ρήτρες αποχώρησης που σχετίζονται με την απόδοση. Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα, θα υπάρχει μια ρήτρα διακοπής που θα επιτρέπει στον Leclerc να φύγει από τη Ferrari μετά από τρία χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι το Μαρανέλλο δεν θα είναι σε θέση να του προσφέρει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Τόσο ο Toto Wolff, όσο και ο Christian Horner ρωτήθηκαν σχετικά με τις παραπάνω φήμες, με τον επικεφαλής της Mercedes να λέει:

Δεν γνωρίζω τίποτα για το συμβόλαιο, αλλά [ο Leclerc] είναι υπέροχος τύπος. Γιατί να μην τον θέλει η Ferrari;

Ο επικεφαλής της ομάδας Red Bull, Christian Horner, πρόσθεσε ότι η Ferrari θα ήταν “τρελή” να μην κρατήσει τον Leclerc.

Είναι απολύτως φυσικό. Είναι σπουδαίος οδηγός. Είμαι σίγουρος ότι θα θέλουν να τον κρατήσουν και θα ήταν τρελοί αν δεν το έκαναν.

Σε ότι αφορά τον Carlos Sainz, το ιταλικό δημοσίευμα θέλει τον Ισπανό να ζητά ελάχιστο συμβόλαιο δύο ετών, το οποίο θα “δέσει” τον 29χρονο με τη Ferrari μέχρι το τέλος της σεζόν του 2026, αλλά η Scuderia του προτείνει συμβόλαιο ενός έτους, έτσι ώστε να έχει την ευελιξία να εξετάσει τις επιλογές της για την σεζόν του 2026.

Τι θα γίνει στο τέλος του 2025; Τότε λήγει το συμβόλαιο του Lando Norris με την McLaren, με την La Gazzetta dello Sport να ισχυρίζεται πως η Ferrari παρακολουθεί τον Βρετανό και θέλει να τον δελεάσει ώστε να μετακομίσει στο Μαρανέλλο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...